Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει και υλοποιεί, με τη συνεργασία της κοινωφελούς εταιρείας ΑΕΛΙΑ, πρόγραμμα ενδυνάμωσης για επαγγελματίες από τον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο, με τίτλο «Δημιουργώ Επαγγελματικά», σε τρία από τα Μουσεία του Δικτύου του. Συγκεκριμένα, οι κύκλοι του Δημιουργώ Επαγγελματικά περιλαμβάνουν δράσεις εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και δικτύωσης, έχουν διάρκεια επτά μηνών και θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, στo Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα, και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το Δημιουργώ Επαγγελματικά προσφέρεται δωρεάν και αποσκοπεί στην επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού (τέχνες, πολιτιστικές δραστηριότητες, κλπ.) και της δημιουργίας (design αντικειμένων, κοσμημάτων, web design κλπ.). Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες. Παράλληλα, δημιουργεί μία ενεργή κοινότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, ενισχύοντας τους δεσμούς δυνητικής συνεργασίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχεται ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

• Εκπαίδευση

Σε κάθε πόλη οργανώνεται διήμερο εκπαίδευσης με τέσσερα εργαστήρια (3ωρης διάρκειας), από την ΑΕΛΙΑ που διαθέτει έμπειρους εισηγητές. Τα εργαστήρια καλύπτουν κρίσιμα επαγγελματικά ζητήματα, όπως συναλλαγές με πελάτες, συνεργασίες, οργάνωση, διαχείριση προβλημάτων, κ.ά.

• Συμβουλευτική

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα εξατομικευμένων συμβουλευτικών συζητήσεων με έμπειρους επαγγελματίες πριν και μετά τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Οι συζητήσεις θα γίνουν είτε δια ζώσης σε κάθε πόλη, είτε μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικώς.

• Δικτύωση

Προσφέρεται σημαντική δικτύωση για τους συμμετέχοντες από όλες τις πόλεις, καθώς θα συγκροτηθεί κοινότητα ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας, μεταξύ των επαγγελματιών.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Θα προηγηθούν συμβουλευτικές συζητήσεις προκαταρκτικής υποστήριξης: στα Ιωάννινα (23 Ιουνίου-25 Ιουνίου), στη Χίο (30 Ιουνίου-2 Ιουλίου) και στον Βόλο (5 Ιουλίου-7 Ιουλίου). Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ ο κύκλος υποστήριξης θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις συμβουλευτικές συναντήσεις ή/και στα εκπαιδευτικά εργαστήρια μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στα τηλέφωνα 6937471162 και 6977202535, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.