Σημαντικές προδιαγράφονται οι εξελίξεις στην πώληση του λιμανιού του Βόλου.

Τα δεδοµένα για την αποκρατικοποίηση του λιµένα ενδέχεται να ανατρέψει η αποδοχή από το Συµβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει στο ΣΤΕ η Goldair.

Η εταιρεία είχε προσφύγει στο Ανώτατο ∆ικαστήριο κατά απόφασης της Ενιαίας Αρχής ∆ηµοσίων Συµβάσεων (ΕΑ∆ΗΣΥ) σχετικά µε την ανάδειξη του ΟΛΘ, κατόπιν διεθνούς διαγωνισµού, για το 67% του λιµένα Βόλου.

Το ΣΤΕ, που έκανε δεκτή την αίτηση της Goldair, ανέπεµψε την υπόθεση για νέα κρίση στην Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) της ΕΑ∆ΗΣΥ.

Ήδη, η υπόθεση έχει φτάσει ως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου αναμένεται να βαρύνει ιδιαίτερα και η γεωπολιτική παράμετρος, μιας και η Ευρώπη δεν βλέπει με καλό μάτι τις ρωσικών συμφερόντων επενδύσεις. Υπενθυμίζεται ότι προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου είναι ο ΟΛΘ, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με προσφερθέν τίμημα 51 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο πια έχει η ΕΑΔΗΣΥ, η οποία μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου δεν μπορεί να αποφύγει την έκδοση απόφασης. Η απόφασή της αναμένεται πια το 2025, αφού θα πρέπει πρώτα να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ και η Αρχή να ζητήσει στοιχεία και διευκρινίσεις από όλες τις πλευρές.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr