Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας έκανε δεκτή προσφυγή ιδιωτικής εταιρείας κατά απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, η οποία αφορούσε τη ματαίωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέας σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για την εταιρεία “Energy projects”, η οποία είχε προσφύγει κατά απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από τον Ιούνιο του 2016. Η προσφυγή είχε γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο στη συνέχεια ο Δήμος Βόλου προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του Άρθρου 152 ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Η προσφυγή αυτή απορρίφθηκε από την Επιτροπή του Άρθρου 152 και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου κλήθηκε να συμμορφωθεί με το νόμο.

Έτσι, το θέμα επανήλθε προς συζήτηση τον Φεβρουάριο του 2017 και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει το Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού σύμφωνα με το οποίο η προσφορά της εταιρείας “Energy projects” είχε αξιολογηθεί ως η μοναδική αποδεκτή προσφορά και θα έπρεπε να αναλάβει το έργο.

Κατόπιν τούτου η εταιρεία κατέθεσε νέα προσφυγή. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε εγγράφως από τον Δήμο Βόλου τις απόψεις του, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ανταπόκριση.

Έτσι, με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια ακυρώθηκε και η νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι στερείται νομιμότητας και με την επισήμανση ότι η δημοτική αρχή Βόλου «αρνούμενη να αποστείλει τις απόψεις της στην Υπηρεσία μας, αποδέχεται σιωπηρά την μη νομιμότητα της εν λόγω διαδικασίας».

Θεσσαλία

* Φωτό αρχείου