Η Carrefour Polska, θυγατρική της αλυσίδας Carrefour στην Πολωνία, ανακοίνωσε τη δοκιμαστική λειτουργία των καινοτόμων αυτόματων μηχανημάτων Food Point με έτοιμα ζεστά γεύματα για επιτόπου κατανάλωση σε οκτώ καταστήματα Carrefour Express Convenience στη Βαρσοβία.

Οι μερίδες των γευμάτων αποθηκεύονται σε ελεγχόμενες συνθήκες ψύξης και θερμαίνονται για 60 δευτερόλεπτα μετά από την αγορά τους. Τα μηχανήματα καθιστούν εφικτή τη μηδενική ανθρώπινη επαφή στην παρασκευή του γεύματος, καλύπτοντας τις αυξημένες, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19, ανάγκες των καταναλωτών για ασφάλεια και υγιεινή στα τρόφιμα που καταναλώνουν.

Τα γεύματα που προσφέρουν τα Food Point, σύμφωνα με την Carrefour, παρασκευάζονται με ειδικά ανεπτυγμένες συνταγές και με τη χρήση εξελιγμένων μεθόδων μαγειρέματος που διατηρούν το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά τους, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετες ουσίες.

Για την ώρα προσφέρονται παραδοσιακά πολωνικά πιάτα, όπως γκούλας και ψητά φασόλια, ενώ η Carrefour σχεδιάζει να προσθέσει και εποχιακά γεύματα, αλλά και πιάτα από άλλες κουζίνες του κόσμου.

thessaliaeconomy.gr