Ένα νέο μπέργκερ με μπιφτέκι φυτικής προέλευσης λάνσαρε τη Δευτέρα σε περισσότερα από 2.500 καταστήματά της στην Ευρώπη η αλυσίδα ταχυφαγείων Burger King, εν μέσω αυξημένης ζήτησης για υποκατάστατα κρέατος με φυτική προέλευση. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο λανσάρισμα νέου προϊόντος που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Burger King στην Ευρώπη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χορτοφαγικά μπιφτέκια έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα από την Τρίτη είναι διαθέσιμα στα δύο καταστήματα Burger King στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στη Ρόδο. 

Το Rebel Whopper παρασκευάζεται με το μπιφτέκι The Vegetarian Butcher του ομίλου Unilever, σε αντίθεση με το Impossible Whopper της αλυσίδας που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μπιφτέκια που της προμηθεύει η Impossible Foods. 

Το Impossible Whopper έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα νέα προϊόντα της Burger King. 

Σημειώνεται ότι η Burger King είχε πειραματιστεί το καλοκαίρι στη Σουηδία με μία διαφορετική εκδοχή του Rebel Whopper, σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Vivera, ενώ στη Βραζιλία λανσάρει εντός του μήνα ένα άλλο χορτοφαγικό μπέργκερ, σε συνεργασία με τη Marfrig Global Foods. 

Σπύρος Πιστικός Foodreporter