Θετική χρονιά ήταν το 2021 για την Douleutaras, καθώς πέτυχε αύξηση τζίρου κατά 57%, με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το 2020, όπως σχολίασε στο BnB Daily ο Ανδρέας Γραμμάτης, CEO & Co-founder της εταιρείας. Παράλληλα, το δ’ τρίμηνο, η εταιρεία εισήλθε σε δύο νέες αγορές του εξωτερικού: την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Ως προς τους χρήστες, η πλατφόρμα Douleutaras εξυπηρετεί καθημερινά 1.000 αιτήματα εργασιών κατά μέσο όρο, ενώ συνολικά, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει διαχειριστεί περισσότερα από 1.000.000 αιτήματα εργασιών.

ΑΝΏ ΤΏΝ €16 ΕΚΑΤ. Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΏΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΏΝ

Σύμφωνα με τον κ. Γραμμάτη, η εταιρεία συνεργάζεται σήμερα, με περισσότερους από 4.200 επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, εξυπηρετώντας όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι. “Τo 2021, οι επαγγελματίες του δικτύου μας υλοποίησαν περισσότερες από 100.000 εργασίες, των οποίων ο συνολικός τζίρος ξεπέρασε τα €16 εκατ.”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σήμερα, η Douleutaras έχει παρουσία σε έξι πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο: • Αθήνα • Θεσσαλονίκη • Λευκωσία • Λάρνακα • Λεμεσός • Πάφος Επίσης, τον Οκτώβριο ξεκίνησε τη δραστηριότητά της εκτός συνόρων, στην Ιρλανδία (ΥourPro.ie), ενώ τον Νοέμβριο πραγματοποίησε την είσοδό της και στην αγορά της Πορτογαλίας (YourHero.pt).

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Όπως δήλωσε ο κ. Γραμμάτης, η πλατφόρμα έχει σκοπό, τόσο να εδραιωθεί στην αγορά του εξωτερικού, όσο και να προσφέρει νέες υπηρεσίες στους χρήστες. “Εντός του 2022, σκοπεύουμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες στους χρήστες μας, όπως η δυνατότητα να παρακολουθείς live την εξέλιξη της υπηρεσίας σου, ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, εξελιγμένη ψηφιακή βοηθό για τους επαγγελματίες μας και άλλα πολλά”.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ OLYMPIA GROUP Ο κ. Γραμμάτης αναφέρθηκε και στην επένδυση του ομίλου Olympia Group στην Douleutaras, που είχε ανακοινωθεί πέρυσι. “Εντός του δεύτερου εξαμήνου θα ξεκινήσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες εγκατάστασης και επισκευής μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών σε πελάτες του PMM στην Κύπρο. Μέσα στο έτος, εκτιμούμε ότι, θα μπορούμε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες και στην Ελλάδα".

PROS ACADEMY Παράλληλα, το 2021, η Douleutaras δημιούργησε, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Douleutaras Pros Academy, το πρώτο πανευρωπαϊκά Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας, με στόχο να προσφέρει στους επαγγελματίες συνεργάτες του, εκτός από τα τεχνολογικά εργαλεία, και τις επαγγελματικές γνώσεις, έτσι ώστε να παρέχουν με τη σειρά τους, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα διήρκησε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ συμμετείχαν 30 επαγγελματίες. Επρόκειτο για πιλοτικό πρόγραμμα, ωστόσο η εταιρεία σκοπεύει να το επεκτείνει, με έναν δεύτερο γύρο να αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Ελευθερία Πιπεροπούλου BnB