Βελτιωμένα μεγέθη εκτιμάται ότι εμφάνισε η θεσσαλική μπισκοτοποιία Δερμίση τη χρονιά που έφυγε, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης στο 9μηνο του 2022, η οποία δεδομένων των δυσκολιών του οικονομικού περιβάλλοντος και τη συνεχιζόμενη αύξηση του ανταγωνισμού στοχεύει κατά προτεραιότητα: • σε επέκταση του δικτύου πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό • στη διεύρυνση των επιλογών του πελάτη με διεύρυνση της γκάμας των υπηρεσιών • στην επιμόρφωση και ικανοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους €2,84 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας της στα Τρίκαλα. Από τη συνολική επένδυση, ποσό €1,073 εκατ. αφορά την κατασκευή: • πρόσθετου κτιρίου βιοτεχνικής μονάδας μπισκοτοποϊίας, συνολικού εμβαδού 1.954,55 τ.μ. • 49,99 τ.μ. ισογείου γραφείων • 50 τ.μ. ορόφου γραφείων.

Παράλληλα θα αποπερατωθεί υφιστάμενος διώροφος χώρος γραφείων με επιφάνεια κάθε ορόφου ίση με 121,75 τ.μ. Επίσης, ποσό €1,423 εκατ. αφορά τη δημιουργία νέας γραμμής μπισκότων.  Η εταιρεία εξάγει αυτή τη στιγμή σε 8 χώρες, με κυριότερες αγορές την Κύπρο και τα Βαλκάνια (Αλβανία, Βουλγαρία). Σε προϊοντικό επίπεδο, στην τελευταία έκθεση Food Expo η εταιρεία είχε παρουσιάσει τρεις νέες σειρές προϊόντων: Osprion (μπισκότα από ελληνικό αλεύρι ρεβιθιού, φάβας και φακής) • Με ελβετική σοκολάτα • Με μέλι & γάλα • Χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα Choco Dream • Banoffee • Σοκολάτα • Πραλίνα • Πορτοκάλι Soft Brownies • Ελβετική σοκολάτα • Γλυκό καρότο • Χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα.

Οικονομικά στοιχεία (σε € χιλ.)

Τζίρος

2021: 4.270

2020: 4.002

Κέρδη μετά φόρων

2021: 40,3

2020: 122,33

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Μάκη Αποστόλου FnB Daily)