Αβεβαιότητα για την παραγωγή χοιρινού κρέατος εκφράζεται σε πρόσφατη έρευνα της Rabobank. Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών τα επίπεδα παραγωγής έχουν ως εξής: • Βόρεια Αμερική: Η παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται σε σημείο καμπής καθώς επιστρέφει στην ανάπτυξη, αλλά την ίδια στιγμή αυτή επιβραδύνεται στο Μεξικό και στον Καναδά. Οι εξαγωγές είναι ισχυρότερες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς το χοιρινό είναι ανταγωνιστικό σε βασικές αγορές. • Ευρώπη: Η παραγωγή χοιρινού κρέατος αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο το 2023, με λίγες εξαιρέσεις. Οι τιμές των σφαγίων χοίρων εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη "στενή" προσφορά και το υψηλό κόστος των εισροών. • Κίνα: Οι τιμές του χοιρινού κρέατος είναι κυμαινόμενες, λόγω της βραχυπρόθεσμης αστάθειας, της υπερπροσφοράς και της αδύναμης ζήτησης. Η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει στο τέλος του α' τριμήνου. • Βραζιλία: Η χαλάρωση των τιμών των ζωοτροφών θα βελτιώσει τα περιθώρια, αλλά η Βραζιλία έχει ανάγκη μεγαλύτερη ζήτηση από την Κίνα για να εξισορροπήσει την αύξηση της προσφοράς. • Νοτιοανατολική Ασία: Η Νοτιοανατολική Ασία θα δει ισχυρή αύξηση της παραγωγής παρά τις επιπτώσεις της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και το υψηλό κόστος εισροών το 2022. Συνεχής ανάπτυξη αναμένεται το 2023. • Ιαπωνία: Η κατανάλωση χοιρινού κρέατος καταφέρνει να παραμείνει σταθερή και η ικανότητα αποθήκευσης δεν θα επιτρέψει την αύξηση των εισαγωγών.

FnB Daily