Δύο αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνορεύουν με τις ιδιόκτητες εκτάσεις της στον Αλμυρό Μαγνησίας αποκτά η Greek Family Farm από τον δήμο Αλμυρού, ανταλλάσσοντάς τα με άλλο δικό της ακίνητο.

Η εταιρεία απευθύνθηκε στον δήμο τον Νοέμβριο του 2021, προτείνοντάς του την παραπάνω ανταλλαγή. Ειδικότερα, η πρόταση αφορούσε στην παραχώρηση στον δήμο ενός οικοπέδου έκτασης 724,30 τ.μ. μετά της εντός αυτού ισόγειας κατοικίας με υπόγειο, στην κεντρική πλατεία του οικισμού Πλάτανος, με ανταλλαγμα την παραχώρηση στην εταιρεία δύο αγροτεμαχίων, 4 και 8 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας, το ακίνητο που παραχωρεί στο δήμο έχει αντικειμενική αξία 70.812 ευρώ, ενώ έχει υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης για την ανέγερση και επιπλέον τετραγωνικών μέτρων πέραν των οικοδομημένων, με δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης.

Από την άλλη, τα αγροτεμάχια που ζητούσε ως αντάλλαγμα έχουν αντικειμενική αξία 3.600 και 7.200 ευρώ αντίστοιχα. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε πριν από δέκα μέρες το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλμυρού, που κατόπιν της πρότασης της εταιρείας και της σχετικής εισήγησης του δημάρχου, ενέκρινε την ανταλλαγή των ακινήτων, κρίνοντας πως η συμφωνία είναι επωφελής για τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής.

Σπύρος Πιστικός