To πρόγραμμα ασφαλείας υποδομών Πληροφορικής της F-Secure, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τη λαρισινή επιχείρηση Inter Engineering, βραβεύτηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του με την κορυφαία διάκριση AV-TEST Best Protection. Η F-Secure έχει κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Προστασίας από το Ινστιτούτο AV-TEST για την ανώτερη τεχνολογία προστασίας για όλο το 2016.

Η F-Secure είναι η μόνη εταιρεία στην ιστορία του AV-TEST που έχει καταφέρει μια τέτοια διάκριση. Το βραβείο AV-TEST καλύτερης προστασίας βασίζεται σε ένα σύνολο μηνιαίων δοκιμασιών καθόλη την διάρκεια του έτους. Το Ινστιτούτο AV-TEST, ένας κορυφαίος διεθνής και ανεξάρτητος φορέας παροχής υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής και την έρευνα anti-virus, δίνει το βραβείο για το καλύτερο προϊόν της χρονιάς στην προστασία συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows. Τα προϊόντα ελέγχονται σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους στην προστασία έναντι των τρεχουσών απειλών, καθώς και μολύνσεις malware που προκαλούνται από zero-day επιθέσεις προερχόμενες από κακόβουλες ιστοσελίδες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το βραβείο βασίζεται στο F-Secure Client Security, το οποίο χρησιμοποιεί την δοκιμασμένη τεχνολογία πολυεπίπεδης προστασίας της F-Secure προφυλάσσοντας εταιρικούς σταθμούς εργασίας από κοινές, αλλά και από εντελώς νέες απειλές. Το Client Security είναι ένα συστατικό του F-Secure Business Suite, μια πλήρη on-site λύση ασφάλειας που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ολόκληρο το περιβάλλον πληροφορικής από το gateway έως τα endpoints μίας επιχειρήσης. Μια νέα έκδοση του Business Suite μόλις εμφανίστηκε, με νέα εργαλεία για βελτιωμένο scalability, έλεγχο και εικόνας του συνόλου της υποδομής ασφαλείας μιας εταιρείας. Το τελευταίο Business Suite περιλαμβάνει βελτιώσεις όπως την υποστήριξη βάσεων δεδομένων MySQL και την προσθήκη F-Secure Proxy, o οποίος διανέμει υπογραφές Ιών και αναβαθμίσεις λογισμικού τρίτων σε αφιερωμένους εξυπηρετητές proxy, μειώνοντας την κίνηση δικτύου.

Το Business Suite καλύπτει Windows, Linux και Mac σταθμούς εργασίας και φορητούς υπολογιστές, καθώς επίσης file, print, email και collaboration servers, με πλήρη υποστήριξη τόσο για φυσικά όσο για εικονικά endpoints. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως Botnet Blocker, για την απόκρουση των botnets και ransomware, Software Updater για την εύκολη διατήρηση των εφαρμογών σε σύγχρονη κατάσταση και Virtual Security, που επιτρέπει στους διαχειριστές την αποφόρτιση της σάρωσης για την βελτίωση της απόδοσης.