Αρνητικό είναι το κλίμα που σκιαγραφείται από τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου καταγράφεται το κλείσιμο 102 επιχειρήσεων στη Μαγνησία με την έλευση του καινούριου χρόνου, ενώ οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων έφτασαν τις 65. Η κακοκαιρία, η υποτονική κίνηση της αγοράς στις γιορτές, αλλά και η υπέρμετρη φορολογία θεωρούνται ως βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στη λήξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας εμπορικών καταστημάτων και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στον εμπορικό κλάδο, αφού εκεί ανήκουν οι 15 από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν. Οι νέες επιχειρήσεις του εμπορικού κλάδου που εγγράφηκαν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας τον Ιανουάριο 2017 είναι 17. Από τον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, δηλαδή καφέ, μπαρ και εστιατόρια, έκλεισαν 50 επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 39, με τον κύριο λόγο για το αρνητικό ισοζύγιο να θεωρείται ότι είναι η υποτονική κίνηση των γιορτών.

Στη μεταποίηση έγιναν δύο εγγραφές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και 6 διαγραφές. Ο τουρισμός σημείωσε 7 νέες εγγραφές και 12 διαγραφές, δείχνοντας και εκεί την αρνητική τάση που επικρατεί. Παρόλο που τα στοιχεία από το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτυπώνουν και τις συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να υπάρχει τρόπος να εμφανιστούν στα στατιστικά σε σχέση με το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω οικονομικής δυσπραγίας, είναι ενδεικτικό του κακού κλίματος που επικρατεί στην αγορά της Μαγνησίας.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας είχε ζητήσει παράταση στις προθεσμίες χορήγησης των υποχρεώσεων, με καμία θετική απάντηση να μην προκύπτει στο αίτημά του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλες οι αρνητικές προβλέψεις των παραγόντων της αγοράς επιβεβαιώθηκαν στην τοπική αγορά της Μαγνησίας. 

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr