H Fraport Greece φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με 5 δανείστριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση του τιμήματος για την εξαγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που θα αποκτήσει, μαζί με την άντληση του ποσού που απαιτείται για τις επενδύσεις σε αυτά. Η πληροφορία προέρχεται από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η οποία επικαλείται πηγές από τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Το χρονοδιάγραμμα μεταβίβασης των περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport προβλέπει ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2017, ενώ υπολογίζεται ότι η συνολική χρηματοδότηση που απαιτείται αγγίζει το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η Fraport Greece αναμένεται να καταβάλλει το 40% του κεφαλαίου αυτού και το υπόλοιπο ποσό θα προκύψει από το δανεισμό των τραπεζών.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι τα τραπεζικά ιδρύματα που θα δανείσουν την Fraport Greece είναι η EIB, η EBRD, η International Finance Corporation, η Black Sea Trade and Development Bank και η Alpha Bank η οποία είναι η μόνη τράπεζα από την Ελλάδα. 

ΠΗΓΗ: Καθημερινή