Τα 16 ακίνητα που μίσθωνε η Μαρινόπουλος, μαζί με τις αποθήκες της Ζήνων Ακίνητα αναμένεται να περάσουν στην Grivalia, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Capital.gr, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού τους, με το ένα από τα ακίνητα αυτά να βρίσκεται στην περιοχή των Τρικάλων. Η συνολική αξία της επένδυσης της Grivalia αποτιμάται σε 16 εκ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, η συνέλευση των πιστωτών της Ζήνων Ακίνητα, η οποία είναι σε ειδική εκκαθάριση, θα πρέπει να επικυρώσει τον πλειστηριασμό, να υπάρξει επικύρωση από το δικαστήριο, να υπογραφεί από τον συμβολαιογράφο και το αργότερο σε ένα τρίμηνο από σήμερα να περάσουν στον έλεγχο της Grivalia. Όπως είχε γράψει πρόσφατα το Capital.gr, η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης των ακινήτων που έγινε την 1η/12/2016 από την Proprius ανέρχεται σε 16,008 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μεταξύ αυτών που έλαβαν το ενημερωτικό υπόμνημα ήταν ΑΕΕΑΠ, λιανέμποροι αλλά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, κάποιοι εκ των οποίων παρ’ ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν κατέθεσαν εν τέλει προσφορά, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει πόσοι και ποιοι τελικά "κατέβηκαν" στον διαγωνισμό.

Τα σουπερ μάρκετ βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη (Πυλαία και Φάληρο), Βέροια, Τρίκαλα, Αγρίνιο, Αιγάλεω, Περιστέρι, Λένορμαν, Κολωνάκι, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βούλα, Ρόδο και Ρέθυμνο, και ένα οικόπεδο στο Αγρίνιο. Τα 13 σουπερ μάρκετ είναι 100% ελεγχόμενα από την Ζήνων, ενώ τα δύο (σε Αιγάλεω και Κολωνάκι), ανήκουν στην εταιρεία και σε τρίτα μέρη.

ΠΗΓΗ: Capital.gr