Η Ελληνική Στατιστική Αρχή υπολογίζει σε 12.237 ευρώ το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Εθνικών Λογαριασμών σε επίπεδο Περιφέρειας (NUTS II) που αφορούν στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία για το έτος 2014 και τα αντίστοιχα αναθεωρημένα στοιχεία του έτους 2013. 

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρτίζονται με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών ESA 2010 και είναι σε συνέπεια με τα αντίστοιχα εθνικά μεγέθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2014, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) μειώθηκε κατά 1,9% στο σύνολο της χώρας, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρουσιάζουν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στην περίπτωση της Θεσσαλίας, η μείωση κινήθηκε σε ποσοστό 1,1%. 

Αναφορικά με τη συμμετοχή των περιφερειών στη δημιουργία της ΑΠΑ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Αττική με 48,3% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,3%. Η Θεσσαλία κατέχει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη με συμμετοχή σε ποσοστό 5,1%. Η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη Δημόσια Διοίκηση και την Άμυνα, την Εκπαίδευση και τις δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα. Σε υψηλή θέση βρίσκονται οι κλάδοι χονδρικού και λιανικού εμπορίου, η επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, η μεταφορά και αποθήκευση, καθώς και οι δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης. 

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φαίνεται να παίζουν τόσο τα ορυχεία, λατομεία, οι κλάδοι της μεταποίησης, της παροχής ενέργειας, νερού, διαχείρισης λυμάτων, αποβλήτων, όσο και ο κλάδος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, αλλά και ο κλάδος γεωργίας, δασοκομείας και αλιείας.