Ο Σάκης Καμέας υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και ειδικότερα στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων στον Ελλαδικό χώρο. Ήταν οι πρώιμες εποχές του διαδικτύου που πρώτα έπρεπε να εξηγήσεις στον έμπορο τι είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα και μετά να προσπαθήσεις να τον πείσεις ότι είναι απαραίτητο για τη δουλειά του.

Με “ορμητήριο” τα Τρίκαλα και την οδό Ασκληπιού -αν και στο Web η φυσική έδρα δεν παίζει κανένα ρόλο- ο Σάκης Καμέας διαθέτει σήμερα μια από τις αξιολογότερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με έμφαση στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ αλλάζοντας τα δεδομένα στο e-commerce. Eίναι η Plushost.gr.

Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο Capital.gr εξηγεί τι παρέχει η Plushost.gr και που οφείλει την επιτυχία της. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

"Ξεκινώντας ως "one man show", ο πλέον CEO κος Αθανάσιος Καμέας, κατάφερε με διαρκή επιμονή, μελέτη και εργασία, να δημιουργήσει μέσα σε 16 χρόνια τεράστιας εμπειρίας, μία ξεχωριστή εταιρεία, την plushost.gr, που απαρτίζεται από περισσότερες από 10 Expert Teams. Η plushost.gr είναι ο ορισμός της "εξειδικευμένης εταιρείας" που αναπτύσσει διαρκώς καινοτόμες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με τεράστια επιτυχία. 

- Γιατί πιστεύετε ότι μία εταιρεία e-commerce χρειάζεται αυτόν τον αριθμό των Εxpert Τeams;

Οι Εξειδικευμένες Ομάδες μας υπηρετούν στο 100% τις ανάγκες των πελατών μας, απαλλάσσοντάς τους από τη χρονοβόρα, αναποτελεσματική  (και εξαντλητική πολλάκις) διαδικασία να απευθύνονται τμηματικά σε διαφορετικές εταιρείες. Αυτό προκαλεί σύγχυση στον επιχειρηματία, προσπαθώντας να συντονίσει ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο τομέα, όπως είναι αυτός της εύρυθμης και αποτελεσματικής online επιχείρησης.

- Τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο "σύγχυση";

Δυστυχώς, πολλές διαφημιστικές εταιρείες, above αλλά και digital –μικρές και μεγάλες– θεώρησαν ότι ήταν εύκολο να προσφέρουν in-house την υπηρεσία δημιουργίας λειτουργικού και αποτελεσματικού e-shop στους πελάτες τους. Όμως στις περισσότερες εταιρείες, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμα το know- how.  Η σωστή κατασκευή και διαχείριση ενός e-shop απαιτεί τρομερή γνώση και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο• γνώση που δεν δύναται να καλυφθεί με ένα απλό σεμινάριο, εκτός εάν μιλάμε για σεμινάρια επιμόρφωσης από εξειδικευμένους ανθρώπους στο e-commerce.

Χωρίς πραγματική εμπειρία, συντονισμένες και εξειδικευμένες ενέργειες, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική οργάνωση και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει τέλειο αποτέλεσμα. Εξάλλου, η δημιουργία ολοκληρωμένων υπηρεσιών έδωσε ζωή σε ένα όραμα που υπηρετούμε με πάθος και πολλή δουλειά: στο 360°e-commerce• το 360 e-commerce αποτελεί  πλέον το ισχυρότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

- Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς είναι το 360°e-commerce της plushost.gr;

Mε απλά λόγια, το 360°e-commerce αποτελεί αποκλειστική υπηρεσία και δημιουργία της plushost.gr και μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία μίας online επιχείρησης από την αρχή, ως το τέλος. Τι σημαίνει αυτό;

Με την υπηρεσία 360°e-commerce, o πελάτης μας έχει πρόσβαση στην πιο ολοκληρωμένη δημιουργία "all-in-one" υπηρεσιών, με εφαλτήριο βέβαια τη πιο "έξυπνη" και προσαρμόσιμη πλατφόρμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο e-commerce. Γιατί; Γιατί προσφέρει πραγματικά μια ορθολογική, δοκιμασμένη και εξελιγμένη λειτουργικότητα. Επιπλέον, το 360°e-commerce απαρτίζεται από ειδικούς στο Web Analytics, που έχουν τεράστια εμπειρία στους τρόπους αύξησης της απόδοσης μίας επένδυσης στις διαφημιστικές καμπάνιες.

Το SEO της plushost.gr τοποθετεί εγγυημένα τον πελάτη πάνω από τους εκάστοτε ανταγωνιστές,φέρνοντας  υψηλής ποιότητας κίνηση στο e-shop. 

- Τι άλλο έχει να προσφέρει το 360°e-commerce  της plushost.gr;

Μία από τις υπηρεσίες για της οποίες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι είναι το 360°Marketing plan που προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση marketing του ηλεκτρονικού καταστήματος και αποτελείται από διάφορα τμήματα ατόμων εξειδικευμένων στην κορυφαία παροχή διαφημιστικών ενεργειών. Εν παραδείγματι, αποτελείται από Ομάδα Στρατηγικής Marketing αποκλειστικά αφοσιωμένη στον πελάτη, Στοχευμένες Marketing Campaigns, εξαιρετικό Web Design, Marketing Πληρωμένης Αναζήτησης PPC (Pay Per Click), E-mail Marketing με πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, Social Media Καμπάνιες, Δημιουργική Επιμέλεια, δηλαδή creative strategy και πολλά περισσότερα...  

Έχουμε επίσης επενδύσει σε Ειδικούς στο Α/B testing που μπορούν να εντοπίζουν τον στόχο που πρέπει να κατακτήσει ο επιχειρηματίας μίας online επιχείρησης. Το Usability Testing αποτελεί κι αυτό σημαντικότατο κομμάτι των υπηρεσιών 360°e-commerce μιας και έχουμε αξιοποιήσει εξειδικευμένες μεθόδους ανακάλυψης του τι ακριβώς αισθάνεται ο χρήστης, ανακαλύπτοντας ενδελεχώς τις αποτελεσματικότερες λύσεις βελτιστοποίησης της εμπειρίας πώλησης. Ο σωστός καθορισμός στόχων, ο λεπτομερής σχεδιασμός του test, το Αναλυτικό Reporting και οι εμπεριστατωμένες προτάσεις βελτιώσεων αποτελούν μερικές μόνο από τις υπηρεσίες τις διεξαγωγής UsabilityTesting της plushost.gr.

- Θα θέλατε να μας πείτε κάτι ακόμα για την plushost.gr;

H plushost.gr είναι για εμένα ένας διαρκώς εξελισσόμενος ζωντανός οργανισμός. Eίναι το όραμά μου, είναι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για την plushost.gr αλλά μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα επισκεπτόμενοι το site μας και επικοινωνώντας μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα ή απορία.

Εν κατακλείδι, ας πω μόνο ότι η επιτυχία δεν είναι απλά μια υπόσχεση για εμάς. Αποτελεί μια απτή έννοια, την οποία μετράμε μέσω δεικτών απόδοσης και σας τους παρουσιάζουμε με κάποια απλά νούμερα που αποδεικνύουν ότι η... plushost.gr μπορεί. Μπορεί να σας οδηγήσει στην απόλυτη επιτυχία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr