Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά το χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε η γέννηση της Θεάς Αθηνάς;

Ο Όλυμπος ανοίγει τις πύλες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας στο θεματικό πάρκο  2.100 τετραγωνικών μέτρων. Οι “ Ολύμπιοι Θεοί”, το μεγαλύτερο μυθολογικό  θεματικό πάρκο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, θα είναι έτοιμοι να δεχτούν τους επισκέπτες τους, το φθινόπωρο, στο  Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της, η  ΔΕΘ HELEXPO , επισημαίνει ότι η ίδια και η Placebo Events δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ομάδα υποστήριξης και με την επιστημονική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού Θάνου Βερέμη θα ταξιδέψουν με μοναδικό τρόπο τους επισκέπτες κάθε ηλικίας που αγαπούν τη μυθολογία στο μαγικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας.

Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Ολύμπιου Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα.

«Οι μύθοι και η μυθολογία δεν δημιουργήθηκαν για να δώσουν νόημα στη ζωή αλλά για να μας δώσουν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία της ζωτικότητας του να είσαι ζωντανός» είπε κάποτε ο Αμερικανός καθηγητής Joseph Campbell. 

“ Η αλήθεια είναι ότι για εμάς τους Έλληνες, η μυθολογία αποτελεί κομμάτι του πολιτισμικού μας DNA και έχει πολλά να μας διδάξει. Αυτό το φθινόπωρο, ελάτε να ζήσουμε μαζί μια συγκλονιστική εμπειρία φτιαγμένη από... μύθους!” καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΘ- HELEXPO.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)