Σε περίπου 82 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών για τη θεσσαλική Intercomm Foods το 2016, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται και η κερδοφορία, περίπου στα 10 εκατ. ευρώ προ φόρων, επίσης για το 2016.

Να σημειωθεί ότι η Intercomm Foods είχε ολοκληρώσει και τη χρήση του 2015 με ανάλογα αποτελέσματα, δηλαδή τζίρο στα περίπου 84 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία της τάξης των περίπου 10,3 εκατ. ευρώ. Η μικρή διαφορά ανάμεσα στα δύο έτη οφείλεται αποκλειστικά στην πτώση κατά 30% της παραγωγής ροδάκινου, που επηρέασε οριακά την εξέλιξη των πωλήσεων το 2016, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εξάγει το 99% του κύκλου εργασιών της, σε 61 χώρες σε όλη την υφήλιο. Υπό το σήμα Delphi εξάγει τα προϊόντα της στην πΓΔΜ, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Ουκρανία, ενώ στη Ρωσία έχει ισχυρή θέση με δική της εταιρεία, η οποία διακινεί εκτός από τα δικά της προϊόντα (ελιές και κομπόστες) και άλλα είδη τροφίμων (ελαιόλαδο, τυροκομικά κ.α.). Επίσης η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της, εκτός από τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στις αραβικές χώρες. Τα 2/3 του τζίρου της Intercomm καλύπτει η βρώσιμη και η μεταποιημένη ελιά, ενώ το υπόλοιπο 1/3, περίπου, καλύπτει το μεταποιημένο ροδάκινο και βερύκοκο

Η Intercomm Foods, έχει προχωρήσει σε συμφωνία ήδη από το 2014, με την τράπεζα Πειραιώς, για Συμβολαιακή Γεωργία στο βιομηχανικό ροδάκινο και την επιτραπέζια ελιά. Το πρόγραμμα αφορά σε παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου των Νομών Ημαθίας, Λάρισας και Πέλλας, και επιτραπέζιας ελιάς σε παραγωγούς των Νομών Χαλκιδικής, Καβάλας και Λάρισας.

Η διοίκηση της εταιρείας ολοκληρώνει επένδυση ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ, που αφορά στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, ιδίως στο κομμάτι της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων ελιάς και φρούτων (κομπόστα). 

Τα αποτελέσματα της ένταξης της νέας επένδυσης στη δυναμική της παραγωγής αναμένεται να φανούν το επόμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο κύκλος εργασιών θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 80-85 εκατ. ευρώ και φέτος –ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν αναφορικά με την παραγωγή της πρώτης ύλης (κυρίως ελιές και ροδάκινα). 

Η Intercom Foods AE δηµιουργήθηκε το 1990 και διαθέτει δύο εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων και ελιάς. Απασχολεί 450 εργαζομένους και στη διάρκεια των θερινών μηνών απασχολεί περί τους 900 εργαζομένους. 

Thessaliaeconomy.gr

info@thessaliaeconomy.gr