«Η εταιρεία επιφυλάσσεται για τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις πτήσεις της από τη Βρετανία την επομένη της εξόδου της χώρας από την ΕΕ». Μια παρόμοια προειδοποίηση θα αναγράφουν τα εισιτήρια της Ryanair σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Λονδίνου δεν επιταχύνει την υπογραφή νέων συμφωνιών με τις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των αερομεταφορών.

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, κορυφαία σε επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να τυπώσει προειδοποιήσεις στα εισιτήριά της από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις θέσεων σε πτήσεις του καλοκαιριού του 2019. «Ελπίζουμε πάντως να μην αναγκαστούμε να φτάσουμε στο σημείο αυτό» σχολίασε ο επικεφαλής Μάρκετινγκ της εταιρείας Κένι Τζέικομπς.

Οι διαδικασίες για την υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών με την ΕΕ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 29 Μαρτίου 2019, δύο χρόνια μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως καρκινοβατούν. Οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να αποζημιώνουν τους επιβάτες σε περιπτώσεις ακυρώσεων πτήσεων. «Η British Airways και η easyJet ίσως προχωρήσουν και αυτές σε προειδοποιήσεις, αλλά θεωρούν αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα, με δεδομένη την εξάρτηση του τουρισμού της Μεσογείου από τους βρετανούς ταξιδιώτες» σημειώνει το BBC.