Σημαντικές επενδύσεις προγραμματίζονται στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός logistic center στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, που μπορούν να δημιουργήσουν πενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο κ. Φούχτελ τόνισε ότι στο πλαίσιο της διασύνδεσης και των συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, σημαντικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν τα κατά τόπους ελληνικά επιμελητήρια, καθώς μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι φορείς που γνωρίζουν καλύτερα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες στις περιοχές τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Φούχτελ στα προγράμματα μαθητείας, με τα οποία άλλωστε ασχολείται ενεργά και η επιμελητηριακή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού ανέλυσε στον κ. Φούχτελ τη «βελτίωση που διαφαίνεται στην ελληνική οικονομία», κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες που τον συνόδευαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν συμμάχους και αρωγούς τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων ανά την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο ίδιος, τα ελληνικά επιμελητήρια μπορούν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τα γερμανικά επιμελητήρια και να διοργανώνουν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών, με στόχο τη δημιουργία νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.