Τις λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου σε κάθε ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αναλαμβάνει τις επόμενες εβδομάδες, μαζί και αυτό της Σκιάθου, παρουσιάζει η Fraport Greece.  Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ.

Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Θα πραγματοποιηθεί πλήρης ανακαίνιση και των 15, συνολικά, διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και όλων των τερματικών σταθμών (συνολικού εμβαδού 200.000 m2). Θα ανακαινιστούν, επίσης, στο σύνολό τους οι εγκαταστάσεις υγιεινής (συνολικό μέγεθος: 10.000 m2), οι πυροσβεστικοί σταθμοί των αεροδρομίων (14 συνολικά), οι χώροι στάθμευσης των αεροσκαφών και οι γεννήτριες ηλεκτροδότησης (100 συνολικά).

Σε όλα τα αεροδρόμια θα εγκατασταθεί νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών (inline system).

Επίσης στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Fraport Greece στην πρώτη 4ετία θα κατασκευαστούν 5 νέοι τερματικοί σταθμοί (αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης), ενώ τo συνολικό μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 m2 σε 300.000 m2 περίπου.

Oι αλλαγές στο " Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης"

Προβλέπονται:

• Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού

• Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών

• 39% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 9.511 m2 με την επέκταση υπαρχόντων κτιρίων

• 11% αύξηση των σταθμών Check-in (από 9 σε 10)

• 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 3 σε 4)

• Διπλασιασμός των ζωνών παραλαβής αποσκευών (από 1 σε 2)

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Fraport Greece, «το έργο παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην εθνική βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, με τεράστια οφέλη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Πέρα από τα σημαντικά έσοδα για το ελληνικό κράτος σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο και τη σημαντική ώθηση που δίνεται στον ελληνικό τουρισμό, η επένδυση της Fraport Greece θα αποτελέσει «μοχλό ανάπτυξης» για τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξή τους μέσω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στις περιοχές αυτές αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».