Η εύρεση του ατόμου που θα αναλάβει την... καυτή καρέκλα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Διευθύνοντα Συμβούλου, μετά από την έλλειψη ενδιαφέροντος που σημειώθηκε. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είχε λήξει στις 22 Ιανουαρίου 2017, ενώ η θητεία του CEO λήγει στις 30 Ιουνίου 2020.  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το bankingnews.gr, στον πρώτο διαγωνισμό το στέλεχος που προκρίθηκε τελικώς αποχώρησε γιατί θεώρησε ότι το Ταμείο δεν τον διασφαλίζει σε ορισμένους όρους που είχε θέσει. Ακολούθησε η επόμενη διαδικασία επιλογής του αμέσως επόμενου υποψηφίου ο οποίος αποχώρησε λόγω ενοικίων. Είχε ζητήσει από το ΤΧΣ να του πληρώνει τα ενοίκια, το Ταμείο δεν δέχθηκε και ο ίδιος αποχώρισε από την διαδικασία.

Αποφασίστηκε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός που έληξε στις 22 Ιανουαρίου 2017 καθώς μέχρι τώρα μπορούσαν να υποβληθούν βιογραφικά, ο οποίος όμως ακυρώθηκε μετά από το μηδαμινό ενδιαφέρον που φέρεται να σημειώθηκε από υποψηφίους για την κάλυψη της θέσης. Το Ταμείο ως βασικός μέτοχος των τραπεζών με ποσοστό 40% στην Εθνική, 25% στην Πειραιώς, 11% στην Alpha και 2,3% στην Eurobank αναζητάει εδώ και μήνες διευθύνοντα σύμβουλο.

ΠΗΓΗ: Bankingnews.gr