Τα γεγονότα μετά το πραξικόπημα στην γειτονική Τουρκία έπληξαν και την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Βόλου. Τα περισσότερα προγράμματα των διαδρομών των κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου περιελάμβαναν και την Κωνσταντινούπολη και κοντά σε αυτή, ως ενδιάμεσο σταθμό, και τον Βόλο. Τώρα τα πλοία αποφεύγουν να πάνε στην Πόλη, μια αλλαγή που την πληρώνει και ο θεσσαλικός τουρισμός καθώς όσα θα φτάσουν φέτος στον Παγασητικό θα είναι πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Πέραν αυτού, όπως τονίστηκε στην ναυτική έκθεση «Ποσειδώνεια», η άρση του καμποτάζ στην ελληνική κρουαζιέρα δεν έφερε τα αποτελέσματα που θα μπορούσε, επειδή οι υποδομές για σύγχρονα πλοία και επιβάτες είναι ανεπαρκείς. Όμως μεσοπρόθεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί ανάπτυξη καθώς οι παραχωρήσεις των λιμανιών θα σημάνουν αυτομάτως και νέα έργα και προς την κατεύθυνση υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων.

Eιδικό εισαγγελέα σε κάθε νομό, ζητά με εγκύκλιό του να τοποθετηθεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης καθώς εντοπίζει χαμένα φορολογικά έσοδα άνω του 1,5 δισ. τον χρόνο εξαιτίας του παράνομου τζόγου! Ο εισαγγελέας ¨τζόγου", που θα έχει έδρα την Εισαγγελία της πόλης θα εποπτεύει τις έρευνες για τον παράνομο στοιχηματισμό και τα τυχερά παιχνίδια σε internet café και άλλους χώρους που έχουν εγκατεστημένες παιχνιδομηχανές.

Όπως εξηγεί, «αυτό είναι απαραίτητο διότι αυτού του είδους η δραστηριότητα αποτελεί όχι μόνο εστία διαφθοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων αλλά και πύλη σοβαρής οικονομικής αιμορραγίας για τα έσοδα του Κράτους από την απώλεια φόρων, το ποσό των οποίων σε ετήσια βάση προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ"…

Μεγάλο συνέδριο για την ανάγκη των επενδύσεων ως «μονόδρομο» διεξόδου για τη χώρα, θα διοργανώσει το 2018 ο ΣΕΒ. Η πρωτοβουλία αναμένεται να ανακοινωθεί στην ετήσια γενική συνέλευση της Τετάρτης στην Αθήνα.

Δεν αποκλείεται να δούμε υποκατάστημα της Παγκρήτιας τράπεζας στη Θεσσαλία μέχρι τέλος του έτους. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην πρόκειται μόνον για ένα κατάστημα αλλά για περισσότερα καθώς ο Μιχάλης Σάλλας θεωρείται πιθανό να θελήσει να μπει στην Attica Bank, στις άλλες συνεταιριστικές τράπεζες ή και στα δύο. Οι εξελίξεις αναμένονται γοργές…

To διαβάσαμε στο Πρώτο Θέμα και μας έκανε εντύπωση ακόμα και ως απλό ερώτημα:

«Προς την πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ. Ευφροσύνη Σταυράκη και τον διευθύνοντα σύµβουλο Γιάννη Ζαρολιάγκη. Αποδίδουν on time τα ΕΛ.ΤΑ. τα εισπραχθέντα χρήµατα των λογαριασµών της ∆ΕΗ; Υπάρχει ή όχι πρόβληµα και κατά πόσο η ∆ΕΗ έχει κινήσει διαδικασίες µε επιστολές της; Είναι δυνατό να πληρώνουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους και αυτές να παρακρατούνται από τα ΕΛ.ΤΑ.; Εµείς πάντως δεν θέλουµε να πιστέψουµε ότι κάποιοι κοπιάρουν κακές πρακτικές τύπου Energa». Είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει εκεί;..

*Η στήλη Bella Thessalia, λόγω φόρτου εργασίας θα αναγκαστεί να περιορίσει τον καθημερινό της χαρακτήρα, τον οποίο, ούτως ή άλλως, έχασε τις τελευταίες ημέρες. Από καθημερινή θα γίνει … σχεδόν καθημερινή.

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Κώστας Τόλης