Ford, BMW, Daimler, VW, Audi και Porsche αποκάλυψαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο της δημιουργία 20 σταθμών γρήγορης φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ως τα τέλη του 2017. Επόμενος στόχος η δημιουργία 400 τέτοιων σταθμών σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2020.

Η κοινοπραξία θα ονομάζεται 'IONITY', και, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Ford, Mark Fields, «μια αξιόπιστη υποδομή ταχύτατης φόρτισης είναι απαραίτητη και λεχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνητης οδήγησης».

Η πρώτη φάση με τους 20 σταθμούς θα κατασκευαστεί σε υπάρχοντες σταθμούς καυσίμων σε μεγάλους δρόμους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία και το κάθε σημείο φόρτισης υθα επιτρέπει σε πολλούς οδηγούς να φορτίζουν ταυτόχρονα τα οχήματά τους.

Το δίκτυο θα βασίζεται στην τεχνολογία ενός νέου συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS) που θα δέχεται διαφορετικούς τύπους και μοντέλα αυτοκινήτων.

Η δέσμευση για δυνατότητα 350 κιλοβάτ ανά σημείο φόρτισης είναι σχεδόν διπλάσια απο τα στάνταρτντ που έχει θέσει η Tesla.