Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε με επιτυχία το 32ο Ασφαλιστικό Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη του Βόλου με τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας (ΣΥ.Δ.Α.Μ.) και υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρει:

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά του Βόλου αλλά και των γύρω περιοχών, βρέθηκε στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο του InsuranceForum.gr με γενικό τίτλο «Τα Νέα Δεδομένα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση». Περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ασφαλιστική βιομηχανία σε ένα θεσμικά και τεχνολογικά αλλαγμένο περιβάλλον. Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, το επάγγελμά τους και την προοπτική τους στην καθιερωμένη συνάντηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στον Βόλο. Στην κεντρική θεματολογία του συνεδρίου και μέσα από τις 5 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ξεχώρισαν οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αλλά και οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι Ασφαλιστικοί  Διαμεσολαβητές για τον GDPR.

 

Κοινός τόπος των ομιλητών αποτέλεσε η διαπίστωση ότι ο ασφαλιστικός κλάδος οφείλει να λειτουργεί ενωμένος με στόχο τη μετάβαση στη νέα οριοθετημένη από τη νομοθεσία και την τεχνολογία εποχή. Η τεχνολογία και οι νομοθετικές αλλαγές έρχονται προς όφελος των καταναλωτών και κατ’ επέκταση προς όφελος των επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Ν. Μαγνησίας που δήλωσε τη στήριξή του σε κάθε μορφή επιμόρφωσης και ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου. Ακολούθως, η κα. Άννα Τσιτσιγιάννη, Πρόεδρος ΣΥ.Δ.Α.Μ. δήλωσε χαρούμενη και για τη φετινή συνεργασία με το insuranceforum.gr, ενώ υπογράμμισε πως αυτά που ενώνουν τους επαγγελματίες του κλάδου είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Ομιλητές στο 32ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr και του ΣΥ.Δ.Α.Μ. ήταν οι κ.κ.:

·         Δημήτρης Τσεκούρας, CEO ARAG SE

·         Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική

·         Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE

·         Γιώργος Ραλλάκης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της LearningEvolution.gr

 

Στην πρώτη ενότητα «Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή» ο κ. Τσεκούρας με την ομιλία του: «Digital εποχή και Νομική Προστασία» έκανε μία προβολή στο μέλλον για το πώς θα εξελιχθεί η ασφάλιση στους τομείς των αυτοκινήτων, των εργασιακών, της περιουσίας, του περιβάλλοντος αλλά και της νομικής προστασίας. Ο κ. Τσακατούρας στη δική του εισήγηση με τίτλο «Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή» αναφέρθηκε στους νέους ορίζοντες και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον. Η κα. Χαμπάκη, με την παρουσίασή της: «Internet of Things ή Insurance of Things; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση» ξεκαθάρισε πώς το internet of things αλλάζει ριζικά την ασφαλιστική βιομηχανία. Ο κ. Ραλλάκης με την εισήγηση «Νέοι τρόποι πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων με τη βοήθεια του neuromarketing» ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Neuromarketing για την ανάπτυξη των πωλήσεων μας.

 

Τέλος, η κα. Χαμπάκη, στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου, διεξήγαγε μία περιεκτική ομιλία με θέμα τον «Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων GDPR». Η ομιλία της προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, καθώς ενημερώθηκαν για όλες τις αλλαγές γύρω από τη νέα νομοθεσία.

 

Στο κλείσιμο του συνεδρίου έλαβε χώρα ένα στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, με συμμετέχοντες τους ομιλητές αλλά και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία για έναν γόνιμο διάλογο με τους ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αλλά και με το πώς ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

 

Στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης συμμετείχαν οι κ.κ.:

·         Νίκος Μητσάκης, Αντιπρόεδρος ΣΥ.Δ.Α.Μ.

·         Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική

·         Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE

·         Γιώργος Ραλλάκης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της LearningEvolution.gr

Συντόνιζε ο Αντώνης Αντωνόπουλος, Υπεύθυνος του Δημοσιογραφικού Τμήματος του insuranceforum.gr.

 

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης.

 

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των επόμενων συνεδρίων αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.insuranceinnovation.gr, στο email: info@insuranceinnovation.gr ή στο τηλ.:2312201003.

 

Χορηγοί Συνεδρίου: AIG, ARAG, ERGO HELLAS, DAS HELLAS, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, AEGEAN INSURANCE, ASSET MANAGEMENT BROKERAGE, EXPERTO CREDE.

 

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.grinsuranceworld.grinsurance-eea.grunderwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.grmarketnews.grreporter.grepixeiro.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – taxydromos.gr – ASTRA TV – akrorama – myvolos.net – thessaliaeconomy.gr – thessalikipress.gr

 

Λίγα λόγια για την Insurance Innovation

 

Η Insurance Innovation ιδρύθηκε το 2010 από τον Αριστείδη Βασιλειάδη και είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Διαχειρίζεται τις κλαδικές ιστοσελίδες www.insuranceforum.gr (ειδησεογραφική ιστοσελίδα) και www.insurancewebinars.gr (εκπαιδευτική ιστοσελίδα). Διοργανώνει και διεξάγει συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και webinars.