Με μία πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με έκδηλο τον ενθουσιασμό ανάμεσα σε περισσότερους από 1400 προσκεκλημένους, πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου ο εορτασμός της συμπλήρωσης 40 ετών από τη δημιουργία της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.

Στο Συνέδριο, το οποίο είχε ως κεντρικό μήνυμα «Το Όνειρο. Από το χθες μέχρι το άπειρο», παρουσιάστηκε πλούσιο ιστορικό υλικό από το αρχείο της Εταιρίας με παράλληλη αναδρομή από την Ίδρυση της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη έως σήμερα, σε συνδυασμό με Ελληνικά και Παγκόσμια γεγονότα.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής Marketing και Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σταύρο Λεκκάκο για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Λεκκάκος αναφέρθηκε στην θετική πορεία που ακολουθεί η Εταιρία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική Οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Πίστη, δήλωσε, έχει σπουδαία Διοίκηση, ισχυρή πελατειακή βάση, κουλτούρα και εκπαίδευση.

Στη συνέχεια ο κ. Στέφανος Βερζοβίτης, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, αναφερόμενος στα μεγέθη της Εταιρίας, τόνισε ότι το 1977 «Δεν είχαμε γνώσεις, εμπειρία, κεφάλαια, αλλά είχαμε χρηστή διαχείριση, συνέπεια, φιλεργατικότητα και εντιμότητα. Σήμερα η Εταιρία είναι 6η σε παραγωγή ασφαλίστρων, 5η σε προ φόρων κέρδη, 4η σε αριθμό προσωπικού και 3η σε προμήθειες προς το Δίκτυο Πωλήσεων».

Ακολούθησε ομιλία της Εμπορικής Διευθύντριας κας. Βασιλικής Ρούσση, η οποία  αναφέρθηκε στο Δίκτυο Πωλήσεων, τη σταθερή δύναμη της Ευρωπαϊκής Πίστης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στη σταθερή πολιτική της Εταιρίας, να επιλέξει τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ως μοναδικό μοχλό ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών της.

Μετά την κα. Ρούσση, στη σκηνή ανέβηκε ο κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Πίστη και στην ξεκάθαρη θέση και πρόθεσή της, να δημιουργήσει μια κοινωνία ευχαριστημένων ανθρώπων, με χορηγίες, κοινωνικές δράσεις και υποτροφίες, παρουσιάζοντας τους 10 φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν πρώτοι στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και οι οποίοι θα λάβουν από την Ευρωπαϊκή Πίστη υποτροφίες συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Ακολούθησε ομιλία του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και Γενικού Διευθυντή Χαρτοφυλακίου, κ. Νίκου Χαλκιόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον της Ασφαλιστικής Αγοράς, στις τεχνολογικές εξελίξεις, στις απαιτήσεις του νέου κανονιστικού Πλαισίου «Φερεγγυότητα ΙΙ» αλλά και στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας η οποία στέφεται προς την Ιδιωτική Ασφάλιση.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου. Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σε αυτήν την Εταιρία δεν θα αφήσουμε ποτέ τις αναμνήσεις μας να είναι καλύτερες από τα όνειρά μας. Είναι πιο δημιουργικό να γιορτάσουμε σήμερα την πρώτη ημέρα των επόμενων 40 χρόνων, παρά των 40 ετών που πέρασαν». Ο κ. Γεωργακόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στο «Όνειρο» της Εταιρίας παρουσίασε τους στόχους της, καθώς και τον τρόπο, τον χρόνο και τα μέσα επίτευξής τους.

Μετά το τέλος του συνεδρίου η γιορτή συνεχίστηκε με μία μεγάλη γιορτή. Μια μεγάλη συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και την Ήβη Αδάμου.