Έντονος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ελασσόνας λόγω των εγκρίσεων που δίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν στην εγκατάσταση μεγάλης ισχύος φωτοβολταϊκών πάρκων.

Έτσι, πέρα από τις αποφάσεις για το μεγάλο φωτοβολταϊκό στην Αετοράχη που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και την προσπάθεια για εγκατάσταση μεγάλου φωτοβολταϊκού στο Βλαχογιάννι, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον Όλυμπο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου.

Οι αποφάσεις αφορούν τις εξής επενδύσεις:

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 19,9ΜWp, στη θέση «Τσουκάλια 1» της Τ.Κ. Καλλιθέας και Τ.Κ. Φλάμπουρου, της Δ.Ε. Ολύμπου, του Δήμου Ελασσόνας, της  Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της “SPDGR ΘΗΒΑ ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.” μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 19,9 ΜWp, στη θέση «Λιβαδότοπος 2» της Τ.Κ. Καλλιθέας, της Δ.Ε. Ολύμπου, του Δήμου Ελασσόνας, της Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της “SPDGR ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.” μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 19,9ΜWp, στη θέση «Πετρωτό 1» της Τ.Κ. Λόφου, της Δ.Ε. Ολύμπου, του Δήμου Ελασσόνας, της Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της “SPDGR ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.” μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Οι τρεις αυτές αποφάσεις όπως είναι αναμενόμενο προκάλεσαν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και στη δημοτική αρχή με το δήμαρχο Νίκο Γάτσα να σημειώνει ότι πλέον όλες οι πιέσεις στρέφονται προς την πλευρά της κυβέρνησης που είναι η μόνη που μπορεί να αναστείλει με αποφάσεις της την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.