Αμείωτο συνεχίζεται το μπαράζ ενεργειακών επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στον θεσσαλικό κάμπο, τόσο για φωτοβολταϊκά, όσο και για αιολικά πάρκα.

Οι νεότερες εξελίξεις όσον αφορά στις επενδύσεις για ΑΠΕ στη Θεσσαλία αφορούν καταρχάς στην έγκριση που έλαβαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή αιολικού σταθμού ισχύος 80 MW στον Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας από την εταιρεία «Ενεργειακή Μαυροβουνίου».

Στο μεταξύ, νέο φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 20 MW θέλει να κατασκευάσει επίσης η εταιρεία «Βολτάλια Ελλάδος Α.Ε. Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» στη θέση «Κούμη 1» στον Δήμο Λαρισαίων, με επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3 MW, έχει στα σκαριά επίσης και ο ίδιος ο Δήμος Λαρισαίων στο χωριό Ελευθεραί, το οποίο θα αξιοποιηθεί και για κοινωφελείς σκοπούς, ήτοι για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε άπορους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2024.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τον φετινό Φεβρουάριο εγκαινιάστηκε στον Κραννώνα Λάρισας φωτοβολταϊκό πάρκο 4 MW της AΚUO ENERGY, η οποία έχει σε εξέλιξη σχέδιο φωτοβολταϊκών σταθμών, συνολικής ισχύος 400 MW για τη Θεσσαλία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΤΟΕΒ Πηνειού και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πλωτά φωτοβολταϊκά στους ταμιευτήρες που  παρέχουν δωρεάν ρεύμα στους αγρότες του ΤΟΕΒ Πηνειού. Η αδειοδότηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

news.b2green.gr