Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστακτική περίοδος για τους αμβυκούχους του Τυρνάβου, καθώς τα καζάνια πήραν «φωτιά» από τις 15 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν ενεργά για δύο μήνες, όπως ορίζει η νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι κάθε αμβυκούχος δικαιούται να λειτουργεί τα καζάνια για 7,5 ημέρες ενώ κάθε διήμερος παραγωγός δικαιούται να παράγει μέχρι 500 λίτρα άνυδρου αποστάγματος. Τσίπουρο, δηλαδή, που δεν έχει αραιωθεί. Από το παραγόμενο προϊόν ενός διήμερου παραγωγού τα 50 λίτρα δεν φορολογούνται, καθώς θεωρούνται ποσότητα προς ίδια κατανάλωση.Οι περισσότεροι αμψυκούχοι επιλέγουν παραδοσιακά τη διπλή απόσταξη, χρησιμοποιώντας πρώτα το οινόπνευμα και μετά τα αρώματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και νέο δήμαρχο Στέλιο Τσικριτζή, υπολογίζεται ότι στην περιοχή 2.000 άτομα περίπου ασχολούνται με την παραγωγή τσίπουρου και υπάρχουν 250 ενεργά καζάνια. Φέτος η παραγωγή κρίνεται ικανοποιητική, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, καθώς πολλά από τα οινοστάφυλα που χτυπήθηκαν από περονόσπορο αξιοποιήθηκαν για την παραγωγή τσίπουρου.
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ελευθερία)