Ακόμη πιο υψηλά έφτασε η τιμή παραγωγού στο σκληρό σιτάρι σε ένα νέο διαγωνισμό και ουσιαστικά «άγγιξε» τα 40 λεπτά.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου (ΕΒΟΛ) προχώρησε σε διαγωνισμό με κλειστές προσφορές για την πώληση περίπου 2.800 τόνων σκληρού σίτου, εσοδείας 2023, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του στα σιλό Αγίου Δημητρίου και Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΟΛ κ. Στέφανος Διακομής, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «σήμερα Δευτέρα (31/7/2023) καταφέραμε να πετύχουμε για φέτος την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα τιμή σκληρού σίτου στην χώρα. Συμφωνήσαμε να πουλήσουμε τους 2.800 τόνους σκληρού σίτου στην τιμή των 42 λεπτών το κιλό. Η ΕΒΟΛ θα πληρώσει τον παραγωγό για το σκληρό σιτάρι τιμή στα 39 λεπτά το κιλό». 

Να θυμίσουμε την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων (ΕΑΣ) Διδυμοτείχου - Έβρου ανακοίνωσε ότι καταφέραμε για τους παραγώγους της Ένωσης μας να πετύχουμε τιμή σκληρού σίτου εσοδείας 2023 στα 380 ευρώ τον τόνο επί αυτοκίνητου. Η συμφωνία αφορούσε ποσότητα των 4.000 τόνων σκληρού σίτου. Η ΕΑΣ Διδυμοτείχου - Έβρου θα πληρώσει τον παραγωγό για το σκληρό σιτάρι 360 ευρώ τον τόνο (36 λεπτά το κιλό).

Παϊσιάδης Σταύρος, Αγρότυπος