Η πανδημία πλήττει σκληρά και τους θεσσαλούς παραγωγούς κριθαριού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, καθώς τους ανακοίνωσε ότι δεν θα απορροφήσει την φετινή παραγωγή, λόγω κορωνοϊού και αναμενόμενης πτώσης του τουρισμού.

Όπως επισήμανε εκ μέρους των παραγωγών, ο κ. Γιάννης Βάγγος στο Market Watch, που αποτελεί την συνεργασία του bankingnews με τον τηλεοπτικό σταθμό Action, η ζυθοποιία τους ανακοίνωσε την επιβολή ενός νέου χαµηλότερου πλαφόν, επί της προσδοκώµενης παραγωγής, πάνω από το οποίο θα παραλαµβάνει το προϊόν µε την τιµή που θα έχει το κτηνοτροφικό κριθάρι στην αγορά και όχι µε εκείνη του συµβολαίου.

Το πλαφόν αυτό θα είναι γύρω στα 300 κιλά το στρέµµα, από τα 400 κιλά, που ίσχυε, τις προηγούµενες σεζόν, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί αναφέρει και τον όρο της πανδημίας, γεγονός που την καλύπτει.

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι του κάδου αναφέρουν ότι η αγορά της μπύρας την περίοδο του lockdown έχει υποστεί καθίζηση πάνω από 70%, ενώ η αναμενόμενη μείωση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσει η παραγωγή μπύρας. «Αναζητείται ωστόσο η βέλτιστη λύση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Z.H. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ελένη Μπότα bankingnews.gr)