Αρχίζει την Παρασκευή, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στον Πειραιά, το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με τη συμμετοχή παραγωγών από τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, ενώ αυτή τη φορά τιμώμενη περιφέρεια τη Στερεά Ελλάδα. Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2/4 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ελληνικά λαδοτύρια αλλά και να γνωρίσουν σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο–φάρμακο για την καρδιά.

Σαράντα σεφ ετοιμάζουν συνταγές με βάση το λάδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανάμεσά τους: πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ελαιόλαδο και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως Κρήτη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χαλκιδική, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα, Θεσσαλία κ.λ.π. Θα υπάρχει αληθινό ελαιοτριβείο, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.

Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Παρασκευή στις 7 μμ, ενώ το 7ο Συνέδριο Ελαιολάδου & Ελιάς θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10 πμ. 

Τόλης Γεώργιος