Χάρη στην καλή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη σωστή και δίκαιη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Λίμνης Πλαστήρα, τα έργα υποδομής που έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες νερού και στα συστήματα ευφυούς Γεωργίας που εφαρμόζουν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί, τα ποτίσματα στον θεσσαλικό κάμπο εξελίσσονται ομαλά, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιουρή «τα ποτίσματα διενεργούνται χωρίς προβλήματα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες -από το δίκτυο- περιοχές. Αυτές τις ημέρες ποτίζονται τα τελευταία καλαμπόκια και η ντομάτα και έτσι όλο τον Αύγουστο θα δώσουμε έμφαση στο βαμβάκι και το τριφύλλι (το οποίο θα χρειαστεί νερό και τον Σεπτέμβριο). Αν βοηθήσει ο καιρός και έχουμε ένα πότισμα τη βδομάδα θα είμαστε πανευτυχείς» δηλώνει ο κ. Τσιουρής, με αφορμή και το υψηλό ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει οικονομικά τους αρδευτές.

Το ευτύχημα για τους Λαρισαίους παραγωγούς είναι ότι η στάθμη στη Λίμνη Πλαστήρα (από όπου παίρνουν νερό) είναι διαρκώς πάνω από το όριο επιφυλακής (στα 788 μέτρα ήταν την Τρίτη), ενώ τις τελευταίες μέρες στάλθηκε στον νομό Λάρισας από το εργοστάσιο της λίμνης από 1,7 έως 1,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος σημείωσε προ ημερών πως «με το ανώτατο όριο του 1.900.000 m3 αρδευτικού νερού θα συνεχιστεί και την τρέχουσα εβδομάδα η εκταμίευση από τη Λίμνη Πλαστήρα. Η ποσότητα αυτή ‘’φεύγει’’ λαμβάνοντας υπόψιν τις καλλιεργητικές ανάγκες και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και θα συνεχίσουν να επικρατούν στην περιοχή. Στόχος μας είναι η επάρκεια αρδευτικού νερού, ώστε οι Δήμοι μέσω φραγμάτων κα αντλιοστασίων αρμοδιότητάς τους να το κατευθύνουν μέχρι τα καταληκτικά σημεία. Και βέβαια πάντοτε με βάση την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων της Λίμνης Πλαστήρα από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου».

Ελευθερία