Ξεκίνησε η παραλαβή καλαμποκιών στα σιλό της AGROVIZ και στο συγκρότημα Μεγάρχης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ). Η τιμή, η οποία είναι σταθερή σε σύγκριση με πέρσι, για όσους παραγωγούς επιλέξουν να τα κλείσουν τώρα είναι 16 λεπτά το κιλό και προστίθεται 1 λεπτό το κιλό για τους παραγωγούς που είναι μέλη του Συνεταιρισμού.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές γίνονται σε 10 μέρες όταν κλείσουν οι τιμές και δίνεται η δυνατότητα σε όσους παραγωγούς θέλουν να αποθηκεύσουν το προϊόν τους με ανοικτή τιμή και να το κλείσουν αργότερα μέσα στη σεζόν.

Όπως τονίζει στο Agronews, ο πρόεδρος της Ένωσης Αχιλλέας Λιούτας, με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέσουν το καλαμπόκι τους στο χρόνο που νομίζουν οι ίδιοι ότι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά τους, έχοντας εξασφαλίσει τα 16 λεπτά το κιλό και αν ανέβει η τιμή αργότερα να επωφεληθούν από αυτό. «Δίνουμε το δικαίωμα της παρακαταθήκης και κάποιοι παραγωγοί που το αξιοποίησαν αυτό πέρσι έλαβαν φέτος από 20-20,50 λεπτά το κιλό 1 μήνα πριν ξεκινήσει η νέα συγκομιδή», σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή ήταν πολύ καλή και δεν είχαν θέματα με τον καιρό και τη ξηρασία όπως σ’ άλλες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι τιμές παραγωγού για το ενσίρωμα καλαμποκιού στην περιοχή των Τρικάλων φέτος κινήθηκαν από 3,7-4 λεπτά το κιλό, στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Γιαννακοπούλου Φανή