Με ορατές τις επιπτώσεις από τις παγωνιές και τα χαλάζια στις καλλιέργειες, αλλά και με τα βλέμματα στραμμένα στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις, ξεκινά σήμερα στον Τύρναβο ο τρύγος με τις τιμές να αποφασίζονται την ερχόμενη Κυριακή στη συνέλευση των μελών του Οινοποιείου Τυρνάβου.
Αν και οι «μηχανές» του Οινοποιείου άρχισαν να δουλεύουν τις προηγούμενες ημέρες για να παραλάβουν μικροποσότητες σταφυλιών που χτυπήθηκαν από χαλάζια και παγετούς, σήμερα ξεκινά και επίσημα η παραλαβή των ώριμων σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου από παλιές απότιστες και νέες καλιέργειες.
H εκτίμηση των οινοποιών είναι ότι από τους δέκα χιλιάδες τόνους που συνήθως παραλαμβάνει κάθε χρόνο το Οινοποιείο, φέτος οι ποσότητες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις επτά χιλιάδες.
Αυτό όμως δεν ανησυχεί την αγορά καθώς στις δεξαμενές υπάρχουν περυσινές ποσότητες κρασιού προς διάθεση.
Σε ότι αφορά την τιμή του Μοσχάτου, αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει ο συνεταιρισμός την Κυριακή στον Τύρναβο.
Τέλος, ο τρύγος για τις ποικιλίες Μερλό και Καμπερνέ αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες.
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη Ελευθερία)