Mια καινοτόμα επιχείρηση και δύο σημαντικές κρατικές δομές στην Καρδίτσα, όπου και διαπίστωσε «το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο επίπεδο της πρωτογενούς παραγωγής», επισκέφτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Ο υπουργός από το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, δήλωσε πως είδε «αφενός μια καινοτόμα επιχείρηση, την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται σε αυτή τη νέα καλλιέργεια με έναν πραγματικά, έξυπνο, πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο», λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η δραστηριότητα αυτή και «μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο, ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν οι αγροτικές επιχειρήσεις».
Έκανε αναφορά και στις δύο δομές που επισκέφθηκε, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, ζωικού κεφαλαίου και το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας.
Όπως είπε, «η μία αφορά τη γενετική βελτίωση ελληνικών φυλών ζώων.
Εκεί λοιπόν είναι σαφές ότι πρέπει να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτή τη δραστηριότητα.
Για μας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η υποστήριξη των ελληνικών φυλών».
Αναφερόμενος στο Εθνικό Κέντρο Βάμβακος, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως είναι ένα σύγχρονο, εξαιρετικό, πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ποιότητα του βάμβακος και την πιστοποίησή του. Αλλά και ταυτόχρονα για την εξέλιξη και τη βελτίωση πάλι του φυτικού κεφαλαίου στο επίπεδο του βάμβακος».
Και τα δύο αυτά Κέντρα, σύμφωνα με τον υπουργό, «κάτω υπό προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω και να συμβάλουν καθοριστικά στην ποιότητα και τη βελτίωση της πρωτογενούς μας παραγωγής».
Ανέφερε πως «έχει χαθεί - μιλάω για κρατικές δομές- αρκετός χρόνος.
Είναι σημαντικό να καλύψουμε αυτόν τον χαμένο χρόνο και είναι σημαντικό να πιστέψουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πράγματα χρησιμοποιώντας και τις δομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό».
Ο κ. Βορίδης κατέληξε λέγοντας ότι φεύγει «έχοντας μία σαφέστερη εικόνα για το πώς πρέπει να υποστηρίξουμε αυτές τις δομές και αυτή την προσπάθεια. Και αρκετά πιο αισιόδοξος για τις δυνατότητες που παρέχονται στην ελληνική παραγωγή».
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr