Στη διακοπή παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, προχώρησε η ΔΕΗ, λόγω οφειλών που υπάρχουν. Η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί συνέχεια οφειλών που προέρχονται από παλαιότερες χρήσεις της Βιομηχανίας, οι οποίες σύμφωνα με τον επικεφαλής της μισθώτριας εταιρείας των δύο εργοστασίων σε Πλατύ και Σέρρες, Χρήστο Καραθανάση, παραμένουν ανεξόφλητες και επιβαρύνουν σήμερα την δική του εταιρεία. 

 Ο κύριος Καραθανάσης ισχυρίζεται ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προέβη στην χρέωση της δικής του εταιρείας για παλαιότερες οφειλές της ΕΒΖ. «Επομένως η ΔΕΗ εάν δεν πληρώσω τις οφειλές της Βιομηχανίας, θα μου στείλει τον λογαριασμό στην εταιρεία μου ή ακόμα και στο σπίτι μου. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να αναλάβω την υποχρέωση για έναν λογαριασμό 600 χιλ. ευρώ που δεν μου αναλογεί και δεν προέρχεται από δική μου χρήση. Θα συνεχίσω να πληρώνω για το ρεύμα που καταναλώνω», 

Ας σημειωθεί ότι η Royal Sugar δεν έχει ξεκινήσει ακόμη παραγωγή ζάχαρης. Αντιθέτως, παραλαμβάνει και πληρώνει κανονικά τα τεύτλα της Θράκης, της Θεσσαλίας και προσεχώς της Κ. Μακεδονίας και των Σερρών, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή βιοαερίου.

Γιώργος Λαμπίρης foodreporter