Τα προϊόντα της νέας κατηγορίας, μηλόξιδο και βαλσάμηλο, που παρασκευάζονται από αρωματικά φιρίκια του Πηλίου παρουσιάζει στην έκθεση Foodexpo η θεσσαλική εταιρεία, Georgoulas A. Bros. "Για την παραγωγή τους, εφαρμόζουμε την παραδοσιακή μακρόχρονη διαδικασία ζύμωσης και οξοποίησης (μερικές εβδομάδες), ώστε το προϊόν να παραλάβει, στον μέγιστο βαθμό, τα πολύτιμα θρεπτικά και αρωματικά συστατικά του μήλου.

Στη συνέχεια, παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια για μεγάλο χρονικό διάστημα (6-12 μηνών), όπου με δευτερεύουσες ζυμώσεις και αντιδράσεις περιορίζεται η δριμεία γεύση και αναπτύσσεται ένα ευχάριστο αρωματικό μπουκέτο.

Είναι ακατέργαστα, μη παστεριωμένα, μη φιλτραρισμένα, με 5% οξύτητα και λόγω της φυσικής ζύμωσης διατηρούνται αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα ένζυμα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες & μέταλλα", αναφέρει στο ο Θανάσης Γεωργούλας, Ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Συμπληρώνει δε, ότι δεν περιέχουν θειώδη, ζάχαρη, χρωστικές, άμυλο και γλουτένη.

ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ

Η Georgoulas A. Bros αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση, που από το 1978 παρασκευάζει τα προϊόντα της (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, πετιμέζι, και μηλόξιδα), ακολουθώντας τις παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές, που διατηρεί αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά. Τα τελευταία χρόνια, έχει εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της με γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, τεχνητά χρώματα και αρώματα. "Εφαρμόζουμε μια ιδανική σύνθεση, αφού η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού, που περιέχει πιο "ελαφρά" ζάχαρα (γλυκόζη-φρουκτόζη), για καλύτερο μεταβολισμό και ξεκούραστο οργανισμό γεμάτο ενέργεια", συμπληρώνει ο κ.Γεωργούλας.

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΗ & ΕΥΡΩΠΗ

Τα προϊόντα της εξάγονται σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Αμερική, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γερμανία η Πολωνία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ιταλία και σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος για το 2022 είναι η ενδυνάμωση των υφιστάμενων αγορών βαρύνουσας σημασίας, όπως είναι Ευρώπη και Αμερική, αλλά και το άνοιγμα νέων, όπως είναι η Αυστραλία.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η εταιρεία από το Πήλιο στοχεύει να επενδύσει στις εγκαταστάσεις, με σκοπό να τις ανανεώσει κτιριακά, αλλά και μηχανολογικά.

FnB Daily