Μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς είχαν συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της HDB Γιώργο Ζαββό και τη διευθύνουσα σύμβουλο Αθηνά Χατζηπέτρου στα γραφεία της HDB, όπου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και την ανταπόκριση του τραπεζικού συστήματος.

Το ταμείο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 με πόρους ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά κεφάλαια που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 2.500 αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB έχει ήδη δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που θα συμμετάσχουν στο ταμείο. Επτά τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr