Ανεβάζει ρυθμούς σταδιακά η συγκομιδή βαμβακιού στις βασικές παραγωγικές περιοχές της χώρας, με τα μηνύματα που έρχονται από το εμπορικό επίπεδο να συνεχίζουν να τροφοδοτούν την αισιοδοξία των καλλιεργητών.

Μετά τους ομίλους Δοντά (Επίλεκτος) και Πέτσα (Εκκοκκιστήρια Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος), σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «ΥΧ», και η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων έχει αποφασίσει να δώσει τιμή 53 λεπτών το κιλό για παράδοση στο εκκοκκιστήριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Με τη συγκομιδή να βρίσκεται περίπου στο 10% σε πανελλαδικό επίπεδο, κλειστά, για την ώρα, κρατούν τα χαρτιά τους οι υπόλοιποι παίκτες του κλάδου, τονίζοντας ότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να δοθεί ένα ξεκάθαρο στίγμα. Αφήνουν, ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο παραγωγός φέτος θα ανταμειφθεί για το ποιοτικό προϊόν του. «Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι όλα δείχνουν πως οι τιμές φέτος θα είναι απόλυτα υποστηρικτικές για τους καλλιεργητές και συγκρίσιμες με τα περυσινά επίπεδα», λέει στην «ΥΧ» ο Αντώνης Σιάρκος, πρόεδρος των ομώνυμων εκκοκκιστηρίων.

«Το καλό για όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο είναι ότι, με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, θα είναι μια θετική χρονιά για το βαμβάκι», σχολιάζει από την πλευρά του ο Νίκος Καραγιώργος, πρόεδρος της Αφοί Καραγιώργου, εκφράζοντας την ελπίδα η φετινή σεζόν να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη δυναμική επιστροφή της καλλιέργειας.

"Ύπαιθρος Χώρα"