Τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στην αγροτική οικονομία η ξέφρενη πορεία του ενεργειακού κόστους, οδήγησε για πρώτη φορά τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται έξω από την πόρτα της ΔΕΗ.

Συνέβη την Τετάρτη στην Ελασσόνα, με συγκέντρωση την οποία οργάνωσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ολύμπου, στην οποία δεκάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και φορείς της περιοχής (με το θερμόμετρο λίγο πάνω από το μηδέν) ζήτησαν ανάμεσα στα άλλα μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες και τα νοικοκυριά, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση της πολυσυζητημένης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και μέλος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Στέλιος Καραμούλας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, επιδρούν καθοριστικά στο κόστος παραγωγής και εξανεμίζουν το ήδη ισχνό εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε πολλούς το θέμα για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν, να συντηρούν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Ο ομιλητής ζήτησε από τους αγροτοκτnνοτρόφουs της περιοχής αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα ενόψει και των νέων κινητοποιήσεων που θα αποφασισθούν το Σάββατο στην Πανθεσσαλική σύσκεψη των Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς προς τους συγκεντρωμένους  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Θεόδωρος Γουγουλούληs, εκ μέρους του Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας ο Γιώργος Κατσαρός και από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου ο Άρης Γαϊτάνος.

Στο τέλος τnς κινnτοποίnσης, οι διαμαρτυρόμενοι παρέδωσαν το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα τους στη διευθύντρια του Καταστήματος της ΔΕΗ Ελασσόνας.

Παρόντες, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκοs Γάτσαs, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρανίκας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννns Καριπίδns, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκns Συσπείρωσns» Δnμ. Αβρανάs και Νίκοs Βακράτσαs, πρόεδροι  Κοινοτήτων, αυτοδιοίκητοί, ο πρόεδροs του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωσn» Ελασσόναs Ζήσns Τσιόγκαs, ο πρόεδροs του Καπνικού Συνεταιρισμού Ολυμπιάδαs Γιάννns Τσερτικίδns, μέλn του ΠΑΜΕ, μέλη τns Οργάνωσns Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ελασσόναs, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Γιάννη Μουκίδη elassona884.gr, φωτό Ανδρέας Νικούλης)