Να συνεταιριστούν προκειμένου να αποκτήσουν φωνή και να υπάρξει ένα όργανο που θα αγωνίζεται για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, αποφάσισαν 100 περίπου δενδροκαλλιεργητές της Αγιάς, οι οποίοι συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και εξέλεξαν την πρώτη διοίκηση του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών.

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, συγκροτήθηκε το σώμα το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος Μιχάλης Ζιούλης, αντιπρόεδρος Απόστολος Καφετσούλης, μέλη Θωμάς Σιμούλης, Βασίλης Ντελής, Παντ. Κουτσογιάννης, αναπληρωματικοί Ρέπος Αντώνης, Ηλίας Τσιάρας.

Σύμφωνα με τους διοικούντες του Συλλόγου «πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσουν άμεσα επαφές με τοπικούς φορείς, αλλά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα της απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης και να μην ξαναζήσουν την περσινή εμπειρία, όταν κινδύνεψαν τα προϊόντα τους να μείνουν ασυγκόμιστα, έλλειψη εργατικών χεριών.

Δυστυχώς η λύση που προτείνεται με Πακιστανούς και εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν είναι η κατάλληλη, διότι δεν γνωρίζουν τη δουλειά. Οι Αλβανοί είναι η καλύτερη λύση κι από αυτήν τη χώρα θα πρέπει να αναζητηθεί η βέλτιστη και νόμιμη λύση» δηλώνουν οι διοικούντες του Συλλόγου, ενώ απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους δεντροκαλλιεργητές της επαρχίας να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύλλογο «ώστε η φωνή τους να γίνει πιο ισχυρή».

Να σημειωθεί ότι οι δενδροκαλλιέργειες στην επαρχία Αγιάς είναι αρκετά διαδεδομένες, αφού στα χωράφια της περιοχής κυριαρχούν τα μήλα, τα κάστανα και τα κεράσια.

Γιώργος Ρούστας Ελευθερία