Συνεργασία με την διαδικτυακή πλατφόρμα Ordernet ξεκινά μέσα στο επόμενο διάστημα ο αγροτικός συνεταιρισμός Αφροδίτη έτσι ώστε οι χυμοί ροδιού καθώς και όλα τα προϊόντα που πωλούνται στο υπαίθριο κατάστημα που διαθέτει έξω από τον σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων (φωτο) να μπορούν να παραδίδονται μέσω delivery.

«Σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα εξυπηρετεί τις παραγγελίες που θα γίνονται μέσα από την εφαρμογή σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές με στόχο να καλύψουμε σταδιακά όλη την Αθήνα», σημειώνει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Αγιάς Γιώργος Μπιτσαράς, λέγοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Ο συνεταιρισμός που αριθμεί περίπου 25 παραγωγούς οι οποίοι καλλιεργούν κατά κύριο λόγο ρόδι σε συνολικές εκτάσεις 500 στρεμμάτων, σχεδιάζει μελλοντικά να προσθέτει και άλλα καταστήματα στην Αττική, στο ίδιο concept με το αντίστοιχο σημείο που διατηρεί στους Αμπελόκηπους.

Το σχέδιο επέκτασης 

«Στο πλάνο μας ήταν να ανοίξουμε δύο με τρία επιπλέον καταστήματα έξω από σταθμούς του μετρό καθώς έχουμε συνεργασία, ωστόσο η υγειονομική κρίση πάγωσε προς το παρόν το πλάνο επέκτασης του δικτύου και ο προγραμματισμός μετατέθηκε για την επόμενη χρονιά», εξηγεί ο κ. Μπιτσαράς, ο οποίος προσθέτει ότι εκτός από τον χυμό ροδιού στο κατάστημα πωλούνται και άλλα προϊόντα των μελών όπως σύκα, ξηροί καρποί και μπάρες.

Το 80% στο εξωτερικό

Η συνολική ετήσια παραγωγή ροδιών του συνεταιρισμού ανέρχεται στο 1 εκατ. κιλά, εκ των οποίων το 80% διοχετεύεται στις αγορές του εξωτερικού με κύριους προορισμούς τις χώρες της Ευρώπης ενώ το υπόλοιπο ποσοστό απορροφάται από την εσωτερική αγορά. «Σε εγχώριο επίπεδο έχουμε συνεργασίες με όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τις οποίες προμηθεύουμε με ρόδια.

Ωστόσο, στόχος μας είναι σταδιακά να αποκτήσουμε παρουσία και με τον τυποποιημένο χυμό ροδιού μέσα στον επόμενο χρονικό ορίζοντα», αναφέρει ο κ. Μπιτσαράς. Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή ο συνεταιρισμός νοικιάζει κτιριακές εγκαταστάσεις στην Λάρισα ενώ επιδιώκει κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει το επόμενο βήμα, αποκτώντας ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης, κάτι ωστόσο που σύμφωνα με τον κ. Μπιτσαρά προϋποθέτει την ανεύρεση και εξασφάλιση των απαιτούμενων κεφαλαίων χρηματοδότησης.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ματίνα Χαρκοφτάκη)