Δέκα Θεσσαλοί εν ενεργεία υπάλληλοι του ΟΣΕ (δύο εκ των οποίων είναι από τη Λάρισα), οι οποίοι δεν ανήκουν σε εκείνους που συνελήφθησαν, βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης διαφθοράς στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες προκαλώντας μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο. 

Η ομάδα των 30 ατόμων, που χαρακτηρίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως εγκληματική οργάνωση, δρούσε με πολυσύνθετο τρόπο παίρνοντας μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου υλικού του Ο.Σ.Ε., της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού «Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.» και της ΓΑΙΑ Ο.Σ.Ε.

Σύμφωνα με την δικογραφία από τις αποθήκες υλικού του ΟΣΕ στη Λάρισα ερευνάται η πώληση ποσότητας «σκραπ» 896.584 kg συνολικής αξίας 301.289 ευρώ.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τη Λάρισα, στον εισαγγελέα θα πάει και ένας πράκτορας ΠΡΟΠΟ ο οποίος "ξέπλενε" μέσω τυχερών λαχείων χρήματα μέλους της σπείρας των ιδιωτών που λυμαίνονταν τα υλικά.

 Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την παράνομη δράση των μελών της οργάνωσης το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία που υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι ποσότητες των υλικών που εκλάπησαν και οι οποίες αποτελούσαν περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνούν τα 3.500.000 κιλά. 

Τα αρχηγικά μέλη, έχοντας ως «όχημα» εταιρίες «σκραπ» συμμετείχαν σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς εκποίησης άχρηστων υλικών εταιριών που σχετίζονται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο και με αθέμιτους τρόπους πετύχαιναν την ανάδειξή τους ως πλειοδότες στους σχετικούς πλειστηριασμούς. 

Παράλληλα τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε άλλες περιπτώσεις με «εικονικά» ζυγολόγια αποκτούσαν μεγαλύτερες ποσότητες από τέτοιου είδους υλικά ζημιώνοντας και πάλι το ελληνικό δημόσιο.

thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Κώστα Γκιάστα "Ελευθερία")