Η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Βελεστίνο, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Ο γενικός διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, δήλωσε σχετικά: «Το Βελεστίνο επιλέχθηκε μετά από τις συνεχείς επαφές που είχαμε με το δήμαρχο, κ. Νασίκα και το τεχνικό του επιτελείο και τις αδιάκοπες και αποτελεσματικές κινήσεις τους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, μιας και το Βελεστίνο βρίσκεται πλησίον της Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου στην οποία υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου».

Για τους δημότες του Βελεστίνου που θα βρίσκονται εκατέρωθεν του κεντρικού αγωγού που σχεδιάζεται και θα συνδεθούν εντός του έτους 2017 δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση διότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις. Το μόνο κόστος, θα είναι τα έξοδα αλλαγής και εγκατάστασης καυστήρα. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, επεσήμανε από την πλευρά του : «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, από την αρχή της θητείας μας, κατορθώσαμε να είμαστε μία από τις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας στις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου και η σύνδεση- λειτουργία του θα ξεκινήσει από το τέλος του έτους 2017 αρχές του 2018. Με την κίνηση μας αυτή ενταχθήκαμε στον ενεργειακό χάρτη και βάζουμε το δήμο μας, πλέον, σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού. Καλοδεχούμενο, λοιπόν, το φυσικό αέριο στο Βελεστίνο. Δίνουμε στους δημότες μας ένα καύσιμο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Στο προσεχές διάστημα 2017 οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη σύνδεση του φυσικού αερίου».

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς την κατεύθυνση να προωθηθούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου μας στη σύνδεση του φυσικού αερίου. Τα πλεονεκτήματα και οφέλη του φυσικού αερίου είναι ότι πρόκειται για οικονομικό καύσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές, εύχρηστο και άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους χώρους χρήσης και πρακτικό, καθώς οι νέου τύπου συσκευές (επίτοιχοι λέβητες) παρέχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερες λύσεις εγκατάστασης, οι οποίες θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν με τη χρήση άλλων καυσίμων. Με τη σωστή λειτουργία και συντήρηση εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών. Οι δημότες του Βελεστίνου μπορούν να υποβάλουν την αίτηση σύνδεσης στο γραφείο του δημάρχου. Θα δοθεί προτεραιότητα στα δημοτικά και δημόσια κτήρια, και κατόπιν στις οικίες ανά γειτονιές, αναλόγως των αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν. Εκπρόσωπος της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας θα ενημερώνει τον κάθε δημότη ξεχωριστά, ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση, για τη διαδικασία της σύνδεσης. Ο αριθμός των αιτήσεων θα καθορίσει την επέκταση του δικτύου σύνδεσης.