Μαξιμιλιανός (bankingnews.gr)

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν περιέλθει σε μία σύγχυση μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την συνάντηση των πρώην υπουργών Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο σπίτι του... παρουσία άλλων τουλάχιστον 20-30 ατόμων, φίλων του επιχειρηματία που πήγαν στην οικεία του για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Πολιτικά λίγοι και ανώριμοι οι Παπασταύρου-Μπρατάκος

Οι δύο υπουργοί – τονίζουμε- είχαν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι θα δουν ή θα συνομιλήσουν με τον επιχειρηματία, ήταν γνώστης δηλαδή, αλλά δεν περίμενε ότι θα πάνε στο πάρτι του επιχειρηματία να μιλάνε για κυβερνητικά θέματα παρουσία άλλων τρίτων (τούς οποίους γνωρίζουμε ονομαστικά έναν προς έναν).

Και αυτό δείχνει μία πολιτική ανωριμότητα των Παπασταύρου-Μπρατάκου για τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα αυτό.

Είχαν δηλαδή την εντύπωση ότι δεν θα μαθαινόταν η συνάντηση αυτή καθώς και ότι διεμήφθη σε αυτήν;

Και να συζητάνε για το δημοσίευμα και τις λοιπές διαφορές με ουίσκι στα χέρια και πούρα, λες και ήταν σε καφενέ;

Όταν έγινε γνωστή η συνάντηση καθώς και η σύνθεση (από τον Μητσοτάκη), οι δύο υπουργοί μετρούσαν αντίστροφα ώρες για την αποπομπή τους.

Οι περισσότεροι στο Μαξίμου τούς την έπεσαν (με πρώτο και καλύτερο τον Άκη Σκέρτσο) γιατί εκείνες τις ημέρες όλοι είχαν ανεβάσει τους τόνους κατά του Βήματος και του εκδότη-επιχειρηματία Μαρινάκη με την κατηγορία ότι προσπαθεί να φέρει πολιτική αστάθεια και να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Με την στάση τους συμπεριφέρθηκαν σαν εντεταλμένοι του Μαρινάκη και όχι του Μητσοτάκη.

Έρχεται ο ανασχηματισμός πιο γρήγορα

Πάμε παρακάτω τώρα.

Ο Πρωθυπουργός ήθελε από καιρό να κάνει ανασχηματισμό και τώρα η αποπομπή των δύο στελεχών τού δίνει το πάτημα να τον κάνει.

Ακούγεται ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανακοινωθεί.

Δηλαδή ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε συζητήσεις και ζυμώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ο ανασχηματισμός μαζί με την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, ελπίζουν στο Μαξίμου, ότι θα κάνει ένα νέο restart.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς, έτσι.

Όταν στο Μαξίμου, έχουν φύγει δύο στενοί σύμβουλοί του και προηγουμένως ο ανηψιός του, δηλαδή χάνει τα ερείσματά του, αρχίζει η κάτω βόλτα.

Ούτως ή άλλως, όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε, ο Γιάννης Μπρατάκος είχε πιέσει να φύγει από το Μαξίμου για να ασχοληθεί με το ΕΒΕΑ και την εταιρεία του που κάνει τζίρο δεκάδων εκατ. ευρώ.

Ο Μητσοτάκης τον κρατούσε (σχεδόν) με το ζόρι, λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Ο δε Παπασταύρου ήταν λίγος τελικά παρ’ ότι πολύ καλός νομικός…

Επιστροφή και αναβάθμιση Μυλωνάκη

Ωστόσο, η φυγή των δύο στενών συμβούλων του Πρωθυπουργού δημιουργεί ένα κενό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακούγεται εντόνως το όνομα του Γιώργου Μυλωνάκη ο οποίος εδώ και καιρό έχει επιστρέψει στον πρωινό καφέ και δίνει το παρών σε πολλές συσκέψεις σε ανώτερο επίπεδο.

Ο Μυλωνάκης είναι πολύ κοντά με το συγκρότημα Αλαφούζου και αυτό έχει τη σημειολογία του.

Ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Μιχάλη Μπεκίρη. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δούμε και άλλα πρόσωπα για να βοηθήσουν τον Πρωθυπουργό.

Μήνυμα στον Μαρινάκη, η βεντέτα θα συνεχιστεί

Τέλος, όπως φάνηκε από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Βουλή χθες, όπου έστειλε σκληρή προειδοποίηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη με τα «δεν συγκυβερνάμε» και τα «φουσκωμένα πορτοφόλια», η βεντέτα Μαρινάκη-Μητσοτάκη θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Όπως θα συνεχιστεί η σκληρή επίθεση που άσκησε το Βήμα της Κυριακής καθώς και όλα τα ΜΜΕ της επιρροής Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου πάει να δημιουργήσει ένα αφήγημα κόντρας με τα εκδοτικά και άλλα οικονομικά συμφέροντα με σκοπό να δημιουργήσει μία συσπείρωση στη βάση της ΝΔ.

Το σίγουρο είναι ότι οι καρατομήσεις, τα μεγάλα ερωτηματικά για τα Τέμπη και η δυσαρέσκεια για βασικές επιλογές του (Ουκρανία, ομόφυλα ζευγάρια κ.α) δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τη κάτω βόλτα με αβέβαιη την ανάτασή της στις ευρωεκλογές…