Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, η οποία διατηρεί την μονάδα παραγωγής της στη Λάρισα, στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων της, διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά μια σειρά από σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες στη Λάρισα και την Αθήνα, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

"Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2018, 100 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους συναντήθηκαν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας που φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από όλη την Ελλάδα. Έχοντας  αποκλειστικό στόχο να προσφέρουν χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά αυτά, υλοποίησαν εργασίες βελτίωσης και καλλωπισμού των εξωτερικών χώρων του ιδρύματος, ενώ δημιούργησαν και εγκαινίασαν έναν νέο χώρο Παιδικής Βιβλιοθήκης και Παιδότοπου.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας, οι 150 εργαζόμενοι του εργοστασίου μαζί με τις οικογένειές τους ανέλαβαν την αναμόρφωση και τον καλλωπισμό της παιδικής χαράς του Αισθητικού Άλσους στην περιοχή του Αλκαζάρ. Οι εθελοντές αφού καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, επισκεύασαν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, έφτιαξαν μικρούς κήπους και φύτεψαν λουλούδια σε πολύχρωμα παρτέρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Η εθελοντική δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας μας, μέσω της οποίας προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα μας και να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τη σπουδαιότητα της προσφοράς στην κοινωνία.» Κατά την διάρκεια της  ημέρας αυτής  μικροί και μεγάλοι εργάστηκαν από κοινού σε ένα περιβάλλον που «άλλαξε πρόσωπο» και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερες ξέγνοιαστες στιγμές. 

Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον η προσφορά ζυμαρικών στο κοινωνικό παντοπωλείο Λάρισας καθώς και η συγκέντρωση 33 μονάδων αίματος μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων σε Αθήνα και Λάρισα. Όλες οι παραπάνω δράσεις της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ενισχύονται από την έναρξη του 4ου ακαδημαϊκού έτους της καινοτόμας ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ που έχει εξελιχθεί μια από τις σημαντικότερες διαχρονικά πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γνώσης νέων αγροτών στην Ελλάδα μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση η οποία συνίσταται στην παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου.

Σχετικά με την εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Κίκιζα το 1947 στην Αθήνα και η βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Αποτελεί την Νο1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς να ξεπερνά το 33%. Τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 35 χώρες με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 20% του ετήσιου τζίρου. Η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το μεγαλύτερο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στα Βαλκάνια παράγοντας ετησίως 52.000 τόνους ζυμαρικών. Απασχολεί 220 άτομα προσωπικό και έχει αναδειχθεί Best Workplace για τα έτη 2011, 2013, 2016 & 2017.  Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Heinz, Kraft και Del Monte στην Ελλάδα."