«Ψυχροπολεμικό» το κλίμα στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου μεταξύ του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ πρώην χρηματιστή κ. Λιάγκου, ο οποίος μετέχει στα τέσσερα τελευταία διοικητικά συμβούλια και του διευθύνοντος συμβούλου Θ. Σταυριδόπουλου. Με «φόντο» τον πόλεμο Σταυριδόπουλου με τους λιμενεργάτες ξεκίνησε η διαμάχη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα έχει υπόβαθρο και οφείλεται στις διεργασίες ενόψει των εκλογών, καθώς ο κ. Λιάγκος διορίστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ επί κυβέρνησης ΝΔ.

Χθες πάντως στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Σταυριδόπουλος απάντησε σε όλα τα αιτήματα του κ. Λιάγκου που κατατέθηκαν εγγράφως και υποστηρίχθηκε από σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΒ, μέσω ψηφοφορίας. Από την ψηφοφορία απείχε ο κ. Μπασδάνης καθώς ο πρόεδρος του ΟΛΒ δήλωσε απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Λιάγκου περί χαμένων κερδών καθώς το λιμάνι ήταν ανασφάλιστο, ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ χρεώνει σταθερά στη νέα διοίκηση ευθύνες της προηγούμενης. Επί της προηγούμενης διοίκησης, όπως αποκαλύφθηκε χθες, το λιμάνι ήταν ανασφάλιστο επί 12 μήνες και ο κ. Μπασδάνης απείχε από την ψηφοφορία καθώς μετείχε και στο προηγούμενο ΔΣ με τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Κατά της εισήγησης του κ. Σταυριδόπουλου ο οποίος παρουσίασε τα κέρδη του Οργανισμού και τις περικοπές των εργολαβιών, μεταξύ των οποίων και των λιμενεργατών ψήφισε ο εκπρόσωπός τους κ. Κρητικός, ο οποίος καταγγέλλει συνεχώς στο ΤΑΙΠΕΔ τον κ. Σταυριδόπουλο.

Ο κ. Λιάγκος που επίσης καταψήφισε την εισήγηση ζήτησε να συζητηθούν με επιστολή του τα εξής θέματα στο διοικητικό συμβούλιο.

Η επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Από τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΟΛΒ, κατέστη απόλυτα διαφανές σ’ εμένα αλλά και σε άλλα μέλη του ΔΣ, ότι σε θέματα που συζητήθηκαν δεν ακολουθείτε τις επιβεβλημένες νόμιμες και δόκιμες διαδικασίες, αναφορικά με τη διοίκηση και διαχείριση του Οργανισμού. Με κάθε επιφύλαξη, επισημαίνω τα εξής:

1. Δεν ακολουθείτε πρακτικές απόλυτης διαχειριστικής διαφάνειας, αρνούμενος με διάφορες προφάσεις τον αιτηθέντα ακώλυτο έλεγχο του ΟΛΒ, από τον μοναδικό μέτοχο του Οργανισμού.

2. Δεν υφίσταται εσωτερικός ελεγκτής.

3. Δεν ακολουθείτε τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες σε θέματα ανάθεσης προμηθειών και υπηρεσιών του Οργανισμού (π.χ. ανάθεση υπηρεσιών παραλαβής – διαχείρισης αποβλήτων).

4. Ο λιμένας παρέμεινε για κάποιο διάστημα ανασφάλιστος, με κίνδυνο να μηδενιστεί η αξία της περιουσίας του Δημοσίου από την επέλευση ανασφάλιστων κινδύνων, αλλά και να υποστεί ζημίες ο οργανισμός από ενδεχόμενη αστική ευθύνη του έναντι τρίτων.

Ως μέλος του ΔΣ που εκπροσωπώ τον μοναδικό μέτοχο του οργανισμού, δεδομένου μάλιστα ότι παρά τις αντιρρήσεις μου, μέλη του ΔΣ (μαζί με τη δική σας ψήφο) ανέλαβαν την προσωπική ευθύνη να σας εκχωρηθούν από το ΔΣ αρμοδιότητες εκπροσώπησης του Οργανισμού, αξιώνω να μου δώσετε έγγραφες εξηγήσεις για τη διοικητική και διαχειριστική ανεπάρκεια που διαφαίνεται.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σταυριδόπουλος μίλησε για συκοφάντηση και παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, που αυξήθηκαν κατακόρυφα επί δικής του διοίκησης, όπως τόνισε. Δήλωσε πως ο Οργανισμός ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και πως εάν επιθυμεί το ΤΑΙΠΕΔ, εφόσον ενστερνιστεί τις θέσεις του κ. Λιάγκου, μπορεί να προσφύγει δικαστικά και να ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο για να …διαπιστωθεί πως αυξάνονται τα κέρδη καθώς είναι οξύμωρο σε μια κακή διαχείριση να καταγράφεται αύξηση κερδών και νοικοκύρεμα οικονομικών. Στο θέμα της ανάθεσης υπηρεσιών για τη διαχείριση αποβλήτων κατατέθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί που αναρτώνται και στη «Διαύγεια» και ο κ. Σταυριδόπουλος υποστήριξε πως ο ΟΛΒ δεν κάνει αναθέσεις, αλλά μόνο διαγωνισμούς.

Κατερίνα Τασσοπούλου (θεσσαλία)