Υπό διαβούλευση βρίσκεται το αίτημα του Ομίλου Mytilineos στην εταιρεία Enterprise Greece για χαρακτηρισμό έργου που αφορά σε νέες κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό στη ΒΙ. ΠΕ. Βόλου, ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας». Παράλληλα, αιτείται τη λήψη των κινήτρων της φορολογικής απαλλαγής, της ταχείας αδειοδότησης και των κινήτρων ενίσχυσης δαπανών στρατηγικών επενδύσεων. 

Η επένδυση θα υλοποιηθεί στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ν. Ιωνία Βόλου, και αφορά και νέες που θα δημιουργηθούν στην Α’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, με σκοπό την παραγωγή ειδικών μεταλλικών κατασκευών, προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει κυρίως συναρμολόγηση, συγκόλληση, ποιοτικό έλεγχο και μηχανουργική κατεργασία των ειδικών μεταλλικών διατάξεων και ως εκ τούτου θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον με μηδαμινές εκροές αποβλήτων. Λαμβάνοντας υπόψιν τη σημαντική αύξηση στη ζήτηση των εν λόγω προϊόντων, η εταιρεία στοχεύει με την παρούσα επένδυση να διατηρήσει την ηγετική θέση της διπλασιάζοντας την υπάρχουσα κατα­σκευαστική δυναμικότητα και αυξάνοντας σημαντικότατα τις νέες θέσεις εργασίας. 

Όπως εκτιμά ο Όμιλος, η χρήση των πλέον καινοτόμων μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία και η μοναδική τεχνογνωσία της εταιρείας, αναμένεται να αναδείξουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως έναν από τους πλέον εξειδικευμένους βιομηχανικούς πόλους στην Ελλάδα και να βελτιώσουν σημαντικά την αναγνωρισιμότητά της στη βιομηχανία και την μεταποιητική δραστηριότητα διεθνώς. 

Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου καταλαμβάνουν έκταση 80.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 25.000 τ.μ. είναι στεγασμένα. Σημειώνεται δε πως αγοράστηκε και γήπεδο εμβαδού 32 στρεμμάτων στην Α’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, σε απόσταση περίπου 4 χλμ. δυτικά του εργοστασίου, με σκοπό την ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων παραγωγής. 

Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε 46 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 250 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Industry)