Ούτε μία, ούτε δύο. Τριάντα µία χιλιάδες κτηνοτροφικές µονάδες έχουν βάλει λουκέτο σε όλη τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ και οι τιµές του αιγοπρόβειου γάλακτος έχουν τεράστιο πρόβληµα λόγω της υποχώρησής τους καθώς ο κόσμος περιόρισε τις αγορές των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Από τις 110.000 κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις που υπήρχαν προ τεσσάρων ετών λειτουργούν πια λιγότερες από 79.000 αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο πρόβληµα.
Με το θέμα ασχολήθηκε προ ολίγων ηµερών οµάδα βουλευτών της Ν.∆. µε πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασµάνη ενώ τη Θεσσαλία “εκπροσώπησε” ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραµανλής, ο βουλευτής Λέσβου Μπάµπης Αθανασίου, ο Πρεβέζης Στέργιος Γιαννάκης, ο Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Εβρου Τάσος ∆ηµοσχάκης.
Οι παραπάνω, αναδεικνύοντας ένα θέµα που µπορεί να µην απασχολεί τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όµως είναι κρίσιµο αν θέλουµε να κρατηθεί ο κόσµος στην Περιφέρεια, φέρνουν τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη προ ενός σηµαντικού προβλήµατος που η κυβέρνηση στην οποία ανήκει δηµιούργησε.
Τι μπορεί να κάνει ο Αραχωβίτης είναι άγνωστο, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής του στον γαλακτοκομικό κλάδο είναι άκρως αρνητικό.
Υπονομεύοντας χωρίς δισταγμό την πολιτική του προκατόχου του Βαγγέλη Αποστόλου, θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας καταργώντας όσα τελικά συμφώνησαν, ύστερα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, όλοι οι κλαδικοί εταίροι. Δηλαδή να μην έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής οι γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία, όπως οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν, αλλά οι κτηνοτρόφοι.
Μάλλον ο κ. Αραχωβίτης ζει εκτός πραγματικότητας και σίγουρα εκτός αγοράς.
Λ.Ε. με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα