Δεκατρία ξενοδοχεία από πόλεις της Θεσσαλίας φιγουράρουν σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους αγοράς και πώλησης ακινήτων.
Συνολικά το τελευταίο δίμηνο και ιδιαίτερα τον τρέχοντα μήνα, καταγράφηκαν 316 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας. Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην σχετική έρευνα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία, πέραν του διαδικτύου, για την επίτευξη των στόχων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο εμφανίστηκαν πωλήσεις ξενοδοχείων ακόμη και σε περιοχές της χώρας που σπάνια βλέπαμε.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά. Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.
Με τις περισσότερες από τις 46 αγγελίες να έχουν δημοσιευθεί τον μήνα Ιανουάριο, οι τιμές των ξενοδοχείων κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως και 35.000.000 ευρώ. Μάλιστα, διαφαίνεται αύξηση και στις πωλήσεις των νεόδμητων ξενοδοχείων, τόσο στη Χαλκιδική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τις Κυκλάδες να κατέχουν τα πρωτεία σε αυτή την κατηγορία. Εξάλλου, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου είναι εκείνα που παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο όγκο αγγελιών για πωλήσεις.
Δείτε τα ακριβή στοιχεία της έρευνας ανά προορισμό:
Αθήνα: Κέντρο Αθήνας 17 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα νεόδμητο, περιοχές Ομόνοια, Εξάρχεια, Ζάππειο και Ιστορικό Κέντρο.
Νότια Προάστια: 8
Ανατολικά Προάστια: 4
Βόρεια Προάστια: 3
Δυτικά Προάστια: 1
Πειραιάς: 2
Θεσσαλονίκη: 2
Χαλκιδική: 46 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 25 στην Κασσάνδρα, τα 16 στην Παλλήνη, τα 2 στα Μουδανιά και από 1 σε Σιθωνία, Τριγλία, Ιερισσό.
Καβάλα: 16 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 15 στη Θάσο.
Νησιά Ιονίου: 43 ξενοδοχεία, ως εξής: Κέρκυρα 25, Κεφαλονιά 12, Ζάκυνθος 3 και Λευκάδα 3.
Δωδεκάνησα: 23 ξενοδοχεία, ως εξής: Ρόδος 14, Κως 3, Πάτμος 3, Κάλυμνος 2 και Αστυπάλαια 1.
Κρήτη: 36 ξενοδοχεία, ως εξής: Ηράκλειο 25, Λασίθι 5, Χανιά 4, Ρέθυμνο 2.
Κυκλάδες: 45 ξενοδοχεία, ως εξής: Πάρος 15, Μύκονος 13, εκ των οποίων τα 4 καινούργια, Σαντορίνη 10, Σίφνος 2, Μήλος 1, Νάξος 1, Σύρος 1, Άνδρος 1, Φολέγανδρος 1.
Εύβοια: 12, εκ των οποίων τα 6 στην Αιδηψό.
Πελοπόννησος 32: 8 στην Αχαΐα, 6 στη Λακωνία, 5 στην Αργολίδα, 4 στην Αρκαδία, 4 στη Μεσσηνία, 3 στην Κορινθία και 2 στην Ηλεία.
Σποράδες: 6, εκ των οποίων τα 3 στη Σκιάθο.
Νησιά Αργοσαρωνικού: 6, εκ των οποίων τα 3 στον Πόρο.
Μαγνησία: 4, εκ των οποίων τα 2 σε χωριά του Πηλίου.
Πιερία: 6
Λάρισα: 2
Φθιώτιδα: 1
Καρδίτσα: 1
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Σοφία Κοντογιάννη tornosnews.gr)